Hirving Lozano en Steven Bergwijn vieren de treffer in San Siro
NOS Voetbal

PSV blijft overeind bij Inter, maar verspeelt wel weer voorsprong

PSV heeft afscheid genomen van Europa met een 1-1 gelijkspel bij Internazionale. Voor de Italianen was dat resultaat niet genoeg om te overwinteren in de Champions League, omdat Tottenham Hotspur een punt pakte bij Barcelona (1-1).

Barcelona en Tottenham gaan door naar de achtste finales van de Champions League en Internazionale stroomt de Europa League in. PSV was voor de laatste groepswedstrijd al veroordeeld tot de laatste plaats in poule B en is nu uitgespeeld.

Weer verdwijnt voorsprong

PSV stond bij Inter lang met 1-0 voor. Het was al de vierde keer dit Champions League-seizoen dat de Eindhovenaren een voorsprong niet vast konden houden na de thuisduels met Inter (2-1 nederlaag) en Tottenham (2-2) en het uitduel met Tottenham (2-1 nederlaag).

Eindstand (1 en 2 naar achtste finales, 3 naar Europa League)

Barcelona 6-14 (14-5)
Tottenham Hotspur 6-8 (9-10)
Internazionale 6-8 (6-7)
PSV 6-2 (6-13)

Inter ging furieus van start en Ivan Perisic was al snel dicht bij de 1-0 met een kopbal die doelman Jeroen Zoet nog net tegen de paal kon duwen.

Hoewel het Italiaanse veldoverwicht groot was, scoorde PSV: Steven Bergwijn snoepte Kwadwo Asamoah de bal af en Hirving Lozano kopte diens voorzet knap binnen.

Hirving Lozano na de 0-1

Inter, met Stefan de Vrij in de basis, was tot de rust zonder meer de baas, al was PSV zo nu en dan gevaarlijk bij counters. Zo schoot Bergwijn bij een uitval via de vingertoppen van Samir Handanovic over.

PSV stond ook na rust flink onder druk. Met een prachtige reflex voorkwam Zoet dat Mauro Icardi doel trof met een schot in de verre hoek en hij keerde daarna ook een venijnige pegel van Matteo Politano. Bij een counter van PSV zag Erick Gutiérrez drie afspeelmogelijkheden over het hoofd.

Loon naar werken voor Inter

Een kwartier voor tijd kreeg Inter loon naar werken: Icardi verschalkte Zoet met een kopbal in de korte hoek.

Mauro Icardi kopt de 1-1 binnen

Inter deed het daarna rustiger aan, omdat de 1-1 op dat moment (concurrent Tottenham stond achter tegen Barcelona) volstond. Maar kort voor tijd kwam Tottenham op 1-1 en dus werd het Europa League voor Inter.

Gemengde gevoelens

PSV'er Pablo Rosario wist na afloop niet goed hoe hij zich bij het gelijkspel moest voelen. "Feliciteren met een punt hoeft niet, maar we hebben Inter wel een dubbele tegenslag bezorgd. Ze hebben niet gewonnen én moeten naar de Europa League."

"Bij vlagen was het heel overtuigend van ons", vond Nick Viergever. "Helaas hebben we nagelaten om het duel op slot te gooien en onszelf te belonen. Dat zijn leermomenten voor volgend jaar, om dan wel toe te slaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl