In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Zeven jaar voor ontvoering en verkrachting vrouw Breukelen

Een 45-jarige man uit Nieuwkoop is veroordeeld tot zeven jaar celstraf voor de meervoudige verkrachting, ontvoering en beroving van een vrouw uit Breukelen. Ook moet de ex-piloot een schadevergoeding van 27.000 euro betalen aan het slachtoffer.

In maart reed de vrouw uit Breukelen over de Kanaaldijk-West in haar woonplaats. De verdachte ook; hij deed alsof hij haar iets wilde vragen. Toen zij stopte, liep hij naar haar auto en drukte haar een nepvuurwapen tegen het hoofd.

Mij werd iets aangedaan waarvan ik nooit had gedacht dat iemand mij dit aan zou doen.

Het slachtoffer

Hij stapte bij haar in en dwong haar door te rijden naar een recreatieterrein aan de Bosdijk in Nieuwer ter Aa. Daar verkrachtte hij haar. Vervolgens nam hij haar mee naar Woerdense Verlaat, waar hij het slachtoffer nogmaals misbruikte. De dader liet de vrouw achter langs het spoor bij Diemen.

De aanklager zei twee weken geleden dat S. bewust heeft gehandeld en het slachtoffer en haar familie enorm veel leed heeft aangedaan. De vrouw zei tijdens de zitting: "Mij werd iets aangedaan waarvan ik nooit had gedacht dat iemand mij dit aan zou doen."

Geen kick

S. heeft herhaaldelijk verklaard dat hij zich niets meer kan herinneren. "Het is als een flits" , zei hij tijdens de vorige zitting. S. zat al enige tijd thuis. Tijdens eerdere politieverhoren heeft hij gezegd dat hij de "kick van zijn pilotenbaan miste en dat hij afleiding en iets spannends zocht".

De rechtbank gelooft niet dat de man door een schildklieraandoening of medicijnen tot zijn daden is gekomen. De rechtbank vindt hem volledig toerekeningsvatbaar en rekent het de man zwaar aan dat de vrouw door hem doodsangsten heeft uitgestaan. Volgens de rechter zal ze blijvend last houden van de brute schending van haar geestelijke en lichamelijke integriteit.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden tien jaar cel. Omdat de psycholoog, psychiater en neuroloog geen seksuele of andere stoornis bij hem hebben kunnen vaststellen, koos de officier van justitie voor een lange onvoorwaardelijke gevangenisstraf zonder tbs. De rechtbank heeft naar vergelijkbare zaken gekeken en komt daardoor tot een lagere gevangenisstraf, schrijft RTV Utrecht.

Advertentie via Ster.nl