Memphis Depay in duel met Mats Hummels
NOS Voetbal

Treft Nederland Duitsland opnieuw in EK-kwalificatie?

Na de groepswedstrijden in de Nations League kan de blik voor de Europese landen nu op de kwalificatie voor het EK van 2020 worden gericht. Op zondag 2 december wordt er geloot voor de kwalificatiereeks.

Nederland, Zwitserland, Portugal en Engeland worden groepshoofd van de poules A tot en met D. Daarmee is verzekerd dat ze in een groep van vijf landen terechtkomen, zodat ze zich in juni volgend jaar kunnen richten op het finaletoernooi van de Nations League.

De zes andere landen die als groepshoofd een beschermde status krijgen, zijn België, Frankrijk, Spanje, Italië, Kroatië en Polen. Zij worden geplaatst in de poules E tot en met J. De twee beste landen uit elke poule plaatsen zich voor het EK 2020.

Duitsers in pot 2

Duitsland ontbreekt bij de toplanden, omdat de ploeg niet bij de beste tien landen eindigde in de A-divisie van de Nations League. Dat betekent dat Duitsland bij de EK-kwalificatieloting de meest gevreesde tegenstander in pot 2 zal zijn.

Pot 2 EK-kwalificatie 2020

Duitsland Zweden
IJsland Rusland
Bosnië en Herzegovina Oostenrijk
Oekraïne Wales
Denemarken Tsjechië

Nederland 'ontloopt' San Marino

Naast de tegenstanders uit pot 2 zal het Nederlands elftal worden gekoppeld aan een land uit pot 3, 4 en 5. De vijf landen die het slechtst presteerden in de Nations League (Letland, Liechtenstein, Andorra, Malta en San Marino) zitten in pot 6.

Bij de loting zullen die vijf worden toegevoegd aan de poules F tot en met J, die uit zes landen bestaan. Oranje weet dus al dat het de 'slechtste' landen niet zal tegenkomen in de EK-kwalificatie.

Pot 3 EK-kwalificatie 2020

Slowakije Noorwegen
Turkije Servië
Ierland Finland
Noord-Ierland Bulgarije
Schotland Israël

Pot 4 EK-kwalificatie 2020

Hongarije Cyprus
Roemenië Estland
Griekenland Slovenië
Albanië Litouwen
Montenegro Georgië

Pot 5 EK-kwalificatie 2020

Macedonië Azerbeidzjan
Kosovo Kazachstan
Wit-Rusland Moldavië
Luxemburg Gibraltar
Armenië Faeröer

Pot 6 EK-kwalificatie

Letland Malta
Liechtenstein San Marino
Andorra

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl