LeBron James
NOS Sport

James maakt 51 punten; de Lakers tellen weer helemaal mee

LeBron James is de valse start van zijn nieuwe ploeg Los Angeles Lakers in de NBA helemaal te boven. 'King James' maakte afgelopen nacht op bezoek bij Miami Heat 51 punten en bezorgde zijn team daarmee de vijfde overwinning in de laatste zes wedstrijden.

Het was de twaalfde keer in zijn loopbaan dat de 33-jarige James meer dan vijftig punten in een wedstrijd maakte. Dat de Lakers de eerste drie wedstrijden van het nieuwe seizoen verloren, doet er niet meer toe in Los Angeles.

Twee duels geleden kwam James tegen Portland Trail Blazers al tot 44 punten, waardoor hij op de lijst met beste NBA-schutters aller tijden Wilt Chamberlain (31.419 punten) voorbij ging. Met 31.498 punten heeft James alleen nog Kareem Abdul-Jabbar (38.387), Karl Malone (36.928), Kobe Bryant (33.643) en Michael Jordan (32.292) voor zich.

Aan de discussie of hij de beste basketballer aller tijden is, waagt James zich allang niet meer. "Mijn wedstrijden spreken voor zich. Na zestien jaar ben ik nog steeds topfit. Iedere keer als er een discussie is, kunnen jullie terugdenken aan wedstrijden zoals vanavond."

Daag James niet uit

In Miami zette James direct de toon door acht van zijn eerste negen worpen raak te schieten. Hij dunkte, passte en blonk uit met worpen van grote afstand. "Als hij zo bezig is, wat moeten wij dan doen?", vroeg Heat-speler Hassan Whiteside zich hard op af.

In de slotfase was de vraag niet meer of de Lakers zouden winnen, maar of James de vijftig punten zou halen. Een paar seconden voor tijd kreeg hij ver van de basket de bal met 48 punten. "Je durft geen driepunter te gooien", daagde zijn ploeggenoot Lance Stephenson hem uit. Dat durfde James dus wel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl