NOS Voetbal

Löw prijst beleving bij Oranje: 'Nederland is favoriet'

Bondscoach Löw: 'Logisch dat Oranje favoriet is'

De ontwikkeling van Duitsland was het afgelopen jaar omgekeerd evenredig aan die van het Nederlands elftal. 'Die Mannschaft' sloeg een flater op het WK en is al gedegradeerd uit Nations League-groep A1.

Bondscoach Joachim Löw bestempelt Oranje dan ook als favoriet voor het onderlinge treffen van maandagavond.

"Nederland heeft onder de nieuwe bondscoach een zeer goede ontwikkeling doorgemaakt", oordeelt Löw in gesprek met NOS-verslaggever Han Kock.

"Ze zijn atletisch, snel, dynamisch, lijken goed op elkaar ingespeeld. Oranje heeft voorin individuele kwaliteit met Memphis Depay en Ryan Babel en aan hun vorm zie je de beleving. De resultaten spreken ook voor zich."

Op het WK in Rusland werd Duitsland al in de groepsfase uitgeschakeld

'Hebben geduimd voor Frankrijk'

"Nederland heeft met 2-0 van de wereldkampioen gewonnen, heeft met 3-0 van de vorige wereldkampioen gewonnen", vervolgt Löw. "Dan is het voor mij logisch dat zij als favoriet aan de wedstrijd beginnen."

De 2-0 zege van het Nederlands elftal op Frankrijk was slecht nieuws voor de Duitsers. "Door het resultaat daar degradeerden we en dat wilden we natuurlijk vermijden, dus hebben wij geduimd voor Frankrijk."

"De zege op de Fransen was volledig verdiend. Nederland was in iedere minuut de betere ploeg. Ze waren zeer overtuigend, ook tegen ons al in grote delen van de wedstrijd."

Door de 2-0 zege van Oranje op Frankrijk degradeerde Duitsland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl