NOS Sport

Curlingmannen zijn bij EK nog ver verwijderd van doelstelling

De Nederlandse curlingmannen worden sinds afgelopen zomer financieel gesteund door NOC*NSF om aansluiting bij de wereldtop te vinden. Bij het EK in het Estse Tallinn wil dat vooralsnog niet echt lukken.

Oranje heeft zondag tegen Zwitserland, de bronzen medaillewinnaar van de laatste Spelen, met 3-9 zijn derde nederlaag in drie duels geleden. Eerder waren Italië (6-10) en grootmacht Noorwegen (7-8) al te sterk, waardoor Nederland momenteel tiende en laatste staat.

Eerste zeven naar WK

Ieder land speelt negen groepsduels. De beste vier gaan naar de halve finales en de eerste zeven zijn verzekerd van deelname aan het volgende WK.

Tussenstand EK

1. Zweden 3-0
2. Schotland 2-0
3. Italië 2-0
4. Finland 1-1
5. Duitsland 1-1
6. Noorwegen 1-1
7. Polen 1-2
8. Zwitserland 1-2
9. Rusland 0-2
10. Nederland 0-3

De curlingmannen waren bij de laatste twee WK's aanwezig. Dit jaar werden ze in Las Vegas tiende van de dertien deelnemende landen en op het vorige EK werd nog de uiteindelijke winnaar Zweden verslagen. Kwalificatie voor de Spelen in Pyeongchang mislukte.

Bij het huidige EK moet Nederland in staat zijn om bij de beste zeven te komen. Maandag wachten duels met directe concurrenten Duitsland en Rusland, D-Day dus voor Oranje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl