NOS Voetbal

Directeur Nijland vertrekt na 23 jaar bij FC Groningen

Nijland: 'Het is goed dat een ander het stokje overneemt'

Hans Nijland neemt na bijna 23 jaar afscheid van FC Groningen. De langstzittende algemeen directeur in het betaalde voetbal vertrekt na dit seizoen bij de Trots van het Noorden.

De 58-jarige Nijland heeft in overleg met zijn gezin de knoop doorgehakt. "Het is de moeilijkste beslissing geweest die ik in jaren heb genomen, maar mijn gevoel zegt dat ik dit moet doen", laat hij weten.

"Iemand anders mag de kar trekken. Deze functie kost je zes, zeven dagen in de week en slurpt energie. Ik wil de club goed achterlaten. Ik ben niet alleen directeur, maar ook supporter."

Enige hoofdprijs in clubgeschiedenis

Nijland, die in 2015 werd uitgeroepen tot 'Groninger van het Jaar', begon in 1996 als commercieel manager bij FC Groningen, maar werd een half jaar later al benoemd tot algemeen directeur. Onder zijn leiding groeide de club na verloop van tijd uit tot een stabiele subtopper met in 2006 een nieuw stadion.

Als hoogtepunt zal Nijland ongetwijfeld het winnen van de beker in 2015 noemen - de enige hoofdprijs van de club - maar het is wellicht knapper dat Groningen de afgelopen dertien seizoenen elf keer in de toptien eindigde (in 2006 werd de club zelfs derde) en vier keer Europees voetbal haalde.

23 jaar Hans Nijland bij FC Groningen

Dit jaar heeft Groningen het moeilijk. De club werd direct uitgeschakeld in de beker en bezet met slechts drie overwinningen de zestiende plaats in de eredivisie. Tot overmaat van ramp bracht aanvoerder Sergio Padt onlangs ook nog een nacht in de cel door na een geweldsdelict.

Koeman over afzwaaiende Nijland: 'Hij heeft me nog gebeld'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl