NOS Sport

Mayweather is klaar om weer te vechten, wat de regels ook zijn

Mayweather gaat weer vechten: 'Als ik wil, kan ik alles'

Floyd Mayweather is van plan op 31 december in Tokio weer de ring in te stappen. Dit keer niet om te boksen, maar voor een mixed martial arts-gevecht met de 20-jarige Japanse kickbokser Tenshin Nasukawa. "Als ik wil, kan ik alles."

De 41-jarige Mayweather is een grootheid in het boksen: hij won al zijn vijftig gevechten. De Amerikaan vocht nog niet eerder onder MMA-regels. Vorig jaar boekte hij wel een overwinning op MMA-vechter Conor McGregor. Dat was zijn laatste gevecht.

Promoter RIZIN Fighting Federation is er nog niet uit welke regels en gewichtsklasse ze gaan hanteren voor Mayweathers gevecht met Nasukawa, die al zijn vier MMA-gevechten won. "We hebben nog wat werk te doen", liet RIZIN maandag weten.

Mayweather maakt zich er niet druk om: "Ik kan een beetje worstelen en ik kan een behoorlijk beetje boksen. We zullen zien. Als ik wil, kan ik alles."

Nasukawa is meer met de wedstrijd bezig: "Niemand heeft hem ooit verslagen. Ik wil geschiedenis schrijven. Mijn klap kan de historie veranderen."

Mayweather sloeg in zijn carrière een miljard dollar bij elkaar. Zijn bijnaam is niet voor niks 'Money'. Volgens zakentijdschrift Forbes zijn er slechts twee andere sporters die ook zoveel geld hebben verdiend: basketballer Michael Jordan en golfer Tiger Woods.

Ook een gevecht met Pacquiao?

In september liet Mayweather zich tijdens een ontmoeting met Manny Pacquiao bij een festival in Japan al ontvallen dat hij terug zou keren in de ring en dat hij het weer tegen de meervoudig wereldkampioen uit de Filipijnen wilde opnemen.

In 2015 stonden de twee ook tegenover elkaar in de ring, in wat toen 'het gevecht van de eeuw' heette. Mayweather won. Wanneer een nieuw gevecht zou moeten plaatsvinden, laat de Amerikaan in het midden: "Timing. Alles kost tijd en heeft met timing te maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl