Mayweather deelt uit, McGregor incasseert Reuters

De 'bokswedstrijd van de eeuw' in de T-Mobile Arena in Las Vegas tussen de 40-jarige Amerikaanse bokser Floyd Mayweather en de Ierse MMA'er Conor McGregor (29) is na tien ronden geëindigd in een overwinning voor Mayweather. McGregor had tot vannacht nog nooit een profwedstrijd gebokst. Mayweather is oud-wereldkampioen in diverse gewichtsklassen en bij diverse boksbonden, maar was twee jaar geleden gestopt.

De oud-bokser was in zijn carrière 49 keer ongeslagen en heeft nu dus zijn 50e overwinning geboekt. Daar zag het in het begin niet naar uit. McGregor was in de eerste rondes aan de winnende hand. Mayweather incasseerde klappen en draaide zijn tegenstander geregeld de rug toe. McGregor werd een paar keer bestraffend toegesproken door de scheidsrechter omdat hij Mayweather een hamervuist gaf, dat betekent dat hij van boven naar beneden sloeg. Bij MMA is dat toegestaan, maar bij boksen niet.

Na een aantal ronden kantelde de partij en nam Mayweather het initiatief steeds meer over. McGregor raakte vermoeid. MMA-wedstrijden duren veel korter dan de 12 x 3 minuten van deze partij. Aan het eind kon McGregor nauwelijks meer op zijn benen staan. De scheidsrechter maakte in de 10e ronde met een technische knock-out een eind aan het gevecht.

Dit was 'het gevecht van de eeuw' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

100 miljoen

Met het evenement is veel geld gemoeid. Mayweather krijgt in ieder geval 100 miljoen dollar en dat bedrag kan nog oplopen als duidelijk is hoeveel tv-kijkers het duel heeft getrokken. De match zat achter een decoder. Wie er in Amerika naar wilde kijken moest 90 dollar betalen, en nog tien dollar extra om de beelden in HD-kwaliteit te ontvangen. Er werd van tevoren gerekend op vijf miljoen betalende kijkers.

Vechtsporter McGregor is verzekerd van een gage van minimaal 30 miljoen dollar.

Met zijn vijftigste overwinning overtreft Mayweather de prestatie van de legendarische zwaargewicht Rocky Marciano, die in zijn carrière 49 keer won en nul keer verloor. Marciano stopte in 1956 met boksen. Mayweather nam tijdens het gevecht al een voorschot op die status. Op zijn boksbroek stond in goudkleurige letters TBE, wat staat voor The Best Ever.

STER reclame