• AFP
    Sergio Ramos (l) baalt, Luis Suárez viert feest na zijn 2-0
  • AFP
    Marcelo krijgt een high-five van Gareth Bale na zijn 2-1 tegen Barcelona

FC Barcelona heeft Real Madrid dieper in de problemen gedrukt door El Clásico in eigen huis met 5-1 te winnen. De Koninklijke haalde slechts een punt uit de laatste vijf competitieduels en staat nu negende met 14 punten. Barcelona is koploper met 21 punten.

De thuisploeg heerste voor rust in Camp Nou, waar voor het eerst sinds 2007 een Clásico werd afgewerkt zonder Cristiano Ronaldo of Lionel Messi.

Barcelona kwam dan ook snel op voorsprong. Jordi Alba stoomde op via de linkerkant, leverde een strakke voorzet af waardoor Philippe Coutinho de bal binnen kon schuiven.

Even later haalde Raphaël Varane Luis Suárez neer in het strafschopgebied en na tussenkomst van de VAR kreeg Barça een strafschop. Suárez nam zelf plaats achter de bal en schoot hard raak.

Real wordt sterker, Suárez staat op

Na rust kende Real een opleving: Marcelo maakte de 2-1 en Luka Modric was dicht bij de gelijkmaker. Het schot van de Kroaat kwam echter op de paal.

De tweede helft behoorde echter toe aan Suárez. De Uruguayaan had twee keer bijna succes met een wonderlijk hakje. Met een knappe kopbal en een beheerst stiftje, beide op aangeven van Sergi Roberto, was het wel raak.

Arturo Vidal bepaalde met een rake kopbal in de slotfase de eindstand op 5-1.