NOS Nieuwsโ€ข

'Hartverscheurend': Engels voetbal leeft mee met Leicester na helicrash

Het Engelse voetbal staat stil bij de helikopterongeluk bij het stadion van Leicester City van gisteravond. Bij het King Power-stadion is een bloemenzee ontstaan. Tussen de bloemstukken en aandenkens liggen ook shirts en sjaals van andere voetbalclubs.

Bij het ongeluk gisteravond is mogelijk clubeigenaar Vichai Srivaddhanaprabha omgekomen. In de helikopter zaten vijf mensen. De politie heeft nog geen dodental of namen van slachtoffers bevestigd, maar de fans gaan uit van het ergste.

Bij het stadion kwamen supporters bij elkaar om bloemen neer te leggen. Veel fans zijn geschokt:

  • ANP
    Bloemen en voetbalshirts rondom een afbeelding van Ganesha
  • AFP
    Een vrouw legt een bloemetje bij het stadion
  • AFP
    Srivaddhanaprabha is geliefd onder fans van de club
  • Reuters
    Een minuut applaus tijdens de wedstrijd Crystal Palace en Arsenal
  • Reuters
    Tientallen mensen leggen een bloemetje bij het stadion

Vandaag werd voor aanvang van de wedstrijd Burnley-Chelsea een minuut stilte gehouden. Tijdens de wedstrijd tussen Crystal Palace en Arsenal was een minuut applaus. Een wedstrijd tussen de vrouwenelftallen van Leicester City en Manchester United is vanwege de gebeurtenissen uitgesteld.

Bij de bloemenzee staan ook aandenkens die verwijzen naar Thailand, het geboorteland van clubeigenaar Srivaddhanaprabha. Een Thaise student bij de bloemenzee vertelt tegen de BBC dat het nieuws van het ongeluk ook daar grote impact heeft.

De spelers van Leicester City leven ook mee. Oud-spits en huidig BBC-commentator Gary Lineker spreekt van een "hartverscheurende" gebeurtenis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl