ANP

Aan boord van de helikopter die gisteravond crashte bij het stadion van de Engelse voetbalclub Leicester City, zaten vijf mensen, onder wie de Thaise clubeigenaar. Persbureau Reuters meldt dat op basis van bronnen. Nog niet bekend is of iemand van de inzittenden de crash heeft overleefd, maar supporters van de club gaan uit van het ergste.

De helikopter met daarin de Thaise clubeigenaar en miljardair Vichai Srivaddhanaprabha vertrok na de wedstrijd tegen West Ham United vanaf het voetbalveld. Reuters meldde aanvankelijk dat ook een dochter van Srivaddhanaprabha in het toestel zat, maar trok dat bericht later in.

De politie van Leicester geeft nauwelijks informatie over het ongeluk en de slachtoffers. In de loop van de middag kwam er wel een verklaring waarin de politie om geduld vroeg en de media opriep om niet te speculeren. Zodra het kan, belooft de politie met meer informatie te komen.

Kort na het opstijgen crashte het toestel op een parkeerplaats dicht bij het King Power Stadium. De helikopter vloog vervolgens in brand.

Op beelden was te zien hoe de vlammen uit het wrak sloegen:

Vlammenzee na helikoptercrash bij stadion Leicester

Supporters hebben vandaag bloemen neergelegd bij het stadion.

Srivaddhanaprabha is sinds augustus 2010 eigenaar van Leicester City. Hij vergaarde een fortuin met een Thaise winkelketen en is ook eigenaar van de Belgische voetbalclub Oud-Heverlee Leuven, die uitkomt in de Belgische eerste divisie.

De miljardair vertrekt na thuiswedstrijden altijd met een helikopter vanaf het veld. Zijn club Leicester City speelde gisteravond gelijk tegen West Ham United.

STER reclame