Bij het stadion van de Britse voetbalclub Leicester City is een helikopter gecrasht. Volgens Britse media gaat het om de helikopter van de eigenaar van de voetbalclub, de Thaise miljardair Vichai Srivaddhanaprabha.

Een bron dicht bij de familie zegt tegen de BBC dat de Thai aan boord was. Bevestiging daarvan is er niet. De politie heeft nog niks gezegd over het lot van de inzittenden.

Op beelden is een enorme vuurbal te zien:

Helikopter eigenaar Leicester City stort neer

Volgens een ooggetuige van het Britse Sky Sports crashte de helikopter op een parkeerplaats, dichtbij het stadion. De helikopter was kort tevoren, na afloop van de thuiswedstrijd tegen West Ham United, opgestegen vanaf de middenstip.

Srivaddhanaprabha, die zijn vermogen vergaarde met een Thaise winkelketen, kocht Leicester City in augustus 2010. Een half jaar later werd hij voorzitter van de club. In 2016 werd Leicester verrassend landskampioen.

De miljardair is ook eigenaar van de Belgische voetbalclub Oud-Heverlee Leuven, die uitkomt in de Belgische eerste divisie.

Srivaddhanaprabha laat zich altijd na de wedstrijd vanaf het veld van het stadion van Leicester City oppikken. De club had eerder op de avond met 1-1 gelijkgespeeld tegen West Ham United.

De eigenaar van Leicester City en zijn helikopter Getty Images

STER reclame