NOS Nieuws

Opnieuw geannuleerde vluchten door spontane staking Brussels Airport

Op Brussels Airport, het vroegere Zaventem, zijn sinds vanochtend meer dan 180 vluchten geannuleerd vanwege een spontane staking bij bagagebedrijf Aviapartner. Ook hebben veel toestellen vertraging. Zeker 29 vliegmaatschappijen hebben last van de staking, waaronder Ryanair, KLM en EasyJet. In de loop van de dag worden nog meer geannuleerde vluchten verwacht.

Ook gisteravond werd er gestaakt. Daardoor hebben honderden reizigers afgelopen nacht op de luchthaven doorgebracht. Vakbonden hadden aangekondigd dat er ook vandaag zou worden gestaakt. Dat komt voor de luchthaven en reizigers slecht uit in verband met de herfstvakantie.

In januari legden de werknemers van Aviapartner het werk neer, vanwege de hoge werkdruk en de verouderde materialen waarmee ze werken. De directie beloofde dat de situatie zou worden verbeterd, maar de werknemers staken nu opnieuw omdat die belofte volgens hen niet is nagekomen.

Eerste dag vakantie

"Vandaag is een drukke dag, want het is in België de eerste dag van de vakantie", zei Nathalie Pierard, woordvoerder Brussels Airport, in het NOS Radio 1 Journaal. De actie duurt nog tot morgenochtend vroeg. "We doen ons best om de passagiers te helpen."

Reizigers wordt geadviseerd vooraf uit te zoeken onder welk bagagebedrijf ze vallen en zo mogelijk alleen met handbagage te reizen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl