NOS Voetbal

Promes belangrijk voor Sevilla, Strootman en Lens hard onderuit

  • AFP
    Quincy Promes denkt te scoren, maar het doelpunt komt op naam van de doelman
  • AFP
    Quincy Promes viert zijn doelpunt

Sevilla heeft in de Europa League met een sterke Quincy Promes een flinke overwinning geboekt op Akhisarspor (6-0). Jeremain Lens (Besiktas) en Kevin Strootman (Olympique Marseille) verging het minder goed.

Promes was tegen de Turkse bekerwinnaar en huidige hekkensluiter goed voor een doelpunt (5-0) en was betrokken bij de 3-0 toen de bal na een omhaal van de aanvaller via de paal en doelman Milan Lukac in het doel belandde.

Sevilla staat in groep J aan kop met zes punten uit drie wedstrijden. Krasnodar verloor in de blessuretijd bij Standard Luik. De Russische (nu tweede) en de Belgische ploeg (derde) hebben net als Sevilla zes punten, maar beschikken over een minder doelsaldo.

Strootman verliest

Met Strootman in de basis leed Marseille op eigen veld tegen Lazio zijn tweede nederlaag in groep H. De Italianen staan dankzij hun 3-1 zege tweede in de groep. Marseille heeft slecht één punt.

Kevin Strootman in discussie met de arbiter tijdens Marseille-Lazio

In dezelfde groep behield het Eintracht Frankfurt van Jonathan de Guzman en Jetro Willems de maximale score. De Duitse bekerwinnaar versloeg thuis met 2-0 van Apollon Limassol. De Guzman speelde de hele wedstrijd, Willems viel na 56 minuten in.

Fluitconcert voor Lens en co

In groep I, met het Besiktas van Jeremain Lens en Ryan Babel, is het nog spannend. Racing Genk legde de Turken met 4-2 op de pijnbank in Istanbul, waar het publiek de thuisploeg al in de slotfase op een fluitconcert trakteerde.

Lens deed de hele wedstrijd mee, Babel was door een blessure niet inzetbaar. Besiktas is hekkensluiter met drie punten, maar desondanks nog zeer kansrijk om door te gaan. Genk (zes punten) is koploper, gevolgd door Sarpsborg en Malmö (beide vier punten).

Nederlaag Biseswar

Oud-Feyenoorder Diego Biseswar deed in groep L slechte zaken door met het Griekse PAOK thuis met 2-0 te verliezen van het Hongaarse Vidi.

Chelsea bleef ook tegen BATE Borisov zonder puntenverlies (3-1). De 22-jarige Ruben Loftus-Cheek kreeg een kans in de basis en greep die met verve door een hattrick te maken.

Geen goals bij Blom

Scheidsrechter Kevin Blom kreeg geen doelpunten te zien bij het Schotse Rangers, dat wordt gecoacht door Steven Gerrard, en Spartak Moskou. Het werd de enige 0-0 van de avond, bij de overige 23 wedstrijden viel minimaal één goal.

Uitslagen wedstrijden 21.00 uur

Groep Wedstrijd Uitslag
G Rangers FC-Spartak Moskou 0-0
G Villarreal-Rapid Wien 5-0
H Eintracht Frankfurt-Apollon Limassol 2-0
H Olympique Marseille-SS Lazio 1-3
I Besiktas-Racing Genk 2-4
I Sarpsborg 08-Malmö FF 1-1
J Sevilla-Akhisarspor 6-0
J Standard Luik-FC Krasnodar 2-1
K Jablonec-FC Astana 1-1
K Rennes-Dinamo Kiev 1-2
L Chelsea-BATE Borisov 3-1
L PAOK Thessaloniki-Vidi FC 0-2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl