De wedstrijdtenues van Ajax en Benfica
NOS Voetbal

Opmerkelijk: Ajax speelt vanavond 'uit' in eigen huis

Ajax moet vanavond in de thuiswedstrijd tegen Benfica aantreden in het uittenue. Het thuisshirt conflicteert te veel met de drie tenues waarover de Portugezen dit seizoen beschikken.

Benfica heeft, net als alle andere clubs in de Champions League, drie tenues aangemeld bij de UEFA. Het thuistenue bestaat uit een rood shirt, witte broek en rode sokken. Eerste keus bij uitwedstrijden is een wit shirt, zwarte broek en witte sokken. Tweede keus is rood shirt, zwarte broek, witte sokken.

Op de burelen van de UEFA in Nyon is vervolgens de kleurenwaaier erbij gepakt en werd besloten dat geen van de opties samengaat met het vertrouwde Ajax-tenue. En dan heeft de modepolitie van de Europese voetbalbond het laatste woord.

Veel gekker

Hetzelfde probleem deed zich in 2017 voor toen Ajax op bezoek ging bij Schalke 04 in de kwartfinales van de Europa League. Destijds haalden de Amsterdammers ook al bakzeil en speelden zij in het lichtgroene uitshirt van het jaar ervoor.

Het kan overigens nog veel gekker. In 2016 wilde scheidsrechter David Fernandez het duel tussen Fenerbahçe en Feyenoord per se in het geel fluiten.

Dat conflicteerde met het gele thuisshirt van de Turken, waardoor Fenerbahçe zijn uitshirt uit de kast moest pakken. Dat uitshirt toonde echter weer te veel gelijkenissen met het shirt van Feyenoord. Conclusie: door de ijdele arbiter moest Feyenoord in het uittenue spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl