Mohammed Dewji
NOS Nieuws

Ontvoerde miljardair uit Tanzania weer veilig thuis

Mohammed Dewji, een van Afrika's 23 miljardairs die vorige week werd ontvoerd, is weer veilig thuis. Het MeTL-conglomeraat, het familiebedrijf waar Dewji aan het roer staat, maakte dat op Twitter bekend met een boodschap van Dewji zelf.

"Ik dank Allah dat ik veilig thuis ben gekomen. Ik dank al mijn mede-Tanzanianen, en iedereen over de hele wereld voor hun gebeden. Ik dank de Tanzaniaanse autoriteiten, inclusief het politiekorps voor hun inzet."

De minister van Milieu January Makamba twitterde dat hij Dewji had gesproken en dat het naar omstandigheden goed met hem ging. Hij zou blauwe plekken hebben op zijn handen en voeten omdat hij zat vastgebonden. De ontvoerders zouden Dewji in een veld hebben achtergelaten.

Gemaskerde mannen

Dewji, die ook wel de jongste miljardair van Afrika wordt genoemd, werd vorige week in de buurt van een luxueus hotel in zijn woonplaats Dar es Salaam meegenomen door twee gewapende mannen. Op camerabeelden van het hotel waren twee gemaskerde witte mannen te zien.

Het is niet bekend of er losgeld is betaald. De familie had omgerekend 380.000 euro uitgeloofd voor informatie die tot zijn vrijlating zou leiden.

Ook is niet duidelijk wie de ontvoerders waren. Het vermogen van de 43-jarige ondernemer wordt geschat op zo'n 1,5 miljard dollar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl