NOS Voetbal

Scorende Groeneveld: 'In België, dat maakt het voor mij extra mooi'

Groeneveld na eerste interlandgoal: 'Ga mezelf niet prijzen'

Arnaut Danjuma Groeneveld stond bij het Nederlands elftal voor het eerst aan de aftrap van een interland. Prompt nam hij de gelijkmaker voor zijn rekening in de oefeninterland tegen België.

"Dat het hier in België gebeurde, maakt het voor mij extra mooi", verwees hij naar zijn werkgever Club Brugge. Afgelopen zomer kwam hij over van NEC.

De 1-1 volgde na een snelle openingstreffer van Dries Mertens. Groeneveld, die zaterdag debuteerde tegen Duitsland, bleek trefzeker op aangeven van Memphis Depay.

"Ik twijfelde eerst nog. Moet ik aannemen of direct schieten? Achteraf heb ik de juiste keuze gemaakt. Er was genoeg tijd om aan te nemen."

Arnaut Danjuma Groeneveld beseft dat hij zojuist heeft gescoord

"De goal gaf ons extra motivatie, daarna zijn we beter gaan voetballen. Als je met 1-1 gelijkspeelt in en tegen België, dan kan je denk ik wel tevreden zijn", aldus de aanvaller.

Groeneveld hoopt volgende maand weer een oproep te krijgen voor de interlands tegen Frankrijk en Duitsland. Al rekent hij zich niet rijk.

"Ik wil mijn best doen, laten zien dat ik van waarde kan zijn voor het team. Nu ga ik terug naar de club en moet ik zorgen dat ik goed blijf presteren. Dan zie ik wel wat er de volgende keer op mij afkomt."

Oranje-debuut stemt Rosario totaal niet tevreden

Pablo Rosario viel in en maakte zijn debuut, al kon er nauwelijks een lach vanaf bij de PSV-middenvelder.

"Als je kijkt naar mijn optreden dan kan ik niet tevreden zijn. Het geeft geen lekker gevoel als je de eerste bal zo raakt. Daarna had ik slordigheden aan de bal en dat is jammer."

"Nerveus was ik niet. Af en toe heb je van die dagen. Zaak is om de volgende keer wel te presteren. Blij zijn komt misschien later, nu ben ik vooral kritisch op mezelf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl