NOS Voetbal

Oranje houdt zich ook in België knap staande met gelijkspel

  • AFP
    Vreugde bij Oranje na de 1-1 van Groeneveld
  • EPA
    Timothy Castagne in duel met Memphis Depay

Na de 3-0 overwinning op Duitsland vier dagen geleden heeft het Nederlands elftal zich ook staande gehouden tegen België, toch de nummer een van de FIFA-wereldranglijst. Het oefenduel in Brussel eindigde in 1-1.

Arnaut Danjuma Groeneveld maakte in zijn tweede duel voor Oranje zijn eerste interlandgoal langszij en Pablo Rosario debuteerde na rust. Dat had tegen Duitsland al kunnen gebeuren, maar toen bleek de PSV'er nog een schorsing uit te zitten waar de KNVB niet goed van op de hoogte was.

Vergeleken met zaterdag trad Oranje aan zonder Virgil van Dijk, Marten de Roon, Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong, Steven Bergwijn en Ryan Babel. België startte zonder Thibaut Courtois, Yannick Carrasco, Marouane Fellaini, Kevin De Bruyne, Vincent Kompany, Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Thomas Meunier en Mousa Dembélé.

Uithaal Mertens in kruising

Net als zaterdag begon Oranje slecht. Al na vijf minuten was het 1-0: in een vol strafschopgebied knalde Mertens de bal fraai in de kruising.

Uithaal Mertens belandt in bovenhoek: België op 1-0

Pas na 20 minuten kreeg Oranje wat meer grip op het duel. Memphis Depay miste nog de eerste kans (hij schoot tegen doelman Simon Mignolet aan), maar bij de tweede kans was het wel raak.

Eerste goal Groeneveld

Via Donny van de Beek, Quincy Promes en Depay belandde de bal bij Groeneveld, die Mignolet koeltjes verschalkte door de benen: 1-1. Promes schoot daarna nog op de paal en Eden Hazard verzuimde een prachtige Belgische aanval te bekronen.

Eerste treffer Groeneveld in Oranje na messcherpe counter

Na de rust had België weer de betere start en na enkele schoten van afstand was Michy Batshuayi twee keer dicht bij de 2-1. Een kwartier voor tijd veerde Oranje op en kopten Nathan Aké en Rosario de ploeg van Koeman bijna op voorsprong. Jasper Cillessen redde nog bij een inzet van Batshuayi.

En zo blijft Oranje nog altijd wachten op zijn eerste zege in de Derby der Lage Landen sinds 1997, maar is de ploeg van bondscoach Ronald Koeman er wederom in geslaagd een topland te beteugelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl