In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Busje met 3000 liter drugsafval achtergelaten in Oisterwijk

Bij sportvelden in Oisterwijk heeft de politie een busje met drugsafval gevonden. Op de laadklep stond een vat met gele vloeistof.

Het lijkt erop dat de daders hebben geprobeerd het afval te dumpen. Tijdens het lossen is vermoedelijk de laadklep kapotgegaan, waarna de daders het voertuig hebben achtergelaten.

Chemische lucht

De wagen met drugsafval werd afgelopen nacht ontdekt door een beveiliger. Het busje stond bij de ingang van een sportcomplex, waar voetbalvereniging Oisterwijk speelt. De laadklep stond open. In de laadruimte stonden nog twee containers met dezelfde vloeistof.

Er hing een sterke chemische lucht. Het gaat waarschijnlijk om afval van een drugslab en een gestolen auto. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de vaten drugsafval geruimd; er zijn geen vloeistoffen gelekt, schrijft Omroep Brabant.

Helemaal niet blij

Voorzitter Wil van Avendonk van voetbalvereniging Oisterwijk is geschokt. "We hebben hier als club niets mee te maken. We zijn hier helemaal niet blij mee."

"Het baart me zorgen dat er steeds meer wordt gedumpt in Brabant. Maar ze kunnen het beter op deze plek neerzetten dan in een woonwijk."

Het is de vierde grote vondst van gedumpte drugschemicaliën in Brabant binnen een week.

Advertentie via Ster.nl