NOS Sport

Zverev haalt Laver Cup binnen voor Europa met Federer als coach

Zverev en Federer halen Laver Cup binnen voor Europa

Team Europa heeft ook de tweede editie van de Laver Cup gewonnen. Alexander Zverev en Roger Federer zorgden er op de slotdag in Chicago voor dat Team Wereld met 13-8 werd verslagen. Het evenement is vergelijkbaar met de Ryder Cup in het golf.

Zverev haalde de beslissende drie punten binnen voor het team van captain Björn Borg door Kevin Anderson met 6-7 (3), 7-5, 10-7 te verslaan. De Duitser werd daarbij fanatiek gecoacht door Federer, die op de ATP Tour normaal gesproken een van zijn rivalen is.

De Laver Cup is een driedaags evenement tussen spelers uit Europa en de rest van de wereld. Er zijn geen punten te verdienen voor de wereldranglijst, maar er staat wel veel prestige op het spel. Zo speelden Federer en Novak Djokovic vrijdag voor het eerst fanatiek mét elkaar in plaats van tegen elkaar.

Federer wankelt

Federer en Zverev waren de slotdag, waarop een overwinning drie punten opleverde, begonnen met een nederlaag in het dubbelspel tegen John Isner en Jack Sock. Team Wereld, dat onder leiding stond van captain John McEnroe, nam daardoor een 8-7 voorsprong.

Bijna was het 10-5 geworden, maar Isner liet in de volgende wedstrijd drie matchpoints onbenut tegen Federer.

Roger Federer neemt een slok uit de Laver Cup

Zverev stelde de eindzege daarna veilig, waardoor de ontmoeting tussen Novak Djokovic en Nick Kyrgios niet meer gespeeld werd. Team Europa won vorig jaar ook al de eerste editie in Praag. Volgend jaar wordt het evenement gehouden in Genève.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl