Tiger Woods
NOS Sport

Woods grijpt zijn eerste titel sinds 2013 en is nu echt terug aan de top

Tiger Woods heeft voor het eerst in vijf jaar weer een toernooi op de PGA tour gewonnen. De voormalig nummer een van de wereld bleef in het Tour Championship Billy Horschel twee slagen voor.

De 42-jarige Amerikaanse levende legende veroverde in augustus van 2013 zijn laatste titel op het WGC-Bridgestone Invitational. Daarna wierpen rugproblemen hem ver terug.

Publiek smult van terugkeer Woods

De laatste weken was Woods al een paar keer dicht bij een titel. Zo werd hij bij het PGA Championship, de laatste major van het jaar, tweede. Daarmee was hij definitief terug aan de top.

Het publiek smult ervan, bleek ook vannacht bij het Tour Championship Billy Horschel. Drommen mensen zagen de veertienvoudig majorkampioen schitteren.

Woods startte de slotronde met drie slagen voorsprong op Rory McIlroy en Justin Rose. De Noord-Ier viel weg door een double bogey op de zevende hole en Rose zakte terug naar plaats vier.

De Engelsman kon er niet mee zitten. De nummer een van de wereld moest eindigen bij de beste vier om de FedEx Cup (het klassement van de laatste vier toernooien) en de prijs van 10 miljoen dollar te winnen.

Tachtigste titel

Het meeste applaus was echter voor Woods, die zijn tachtigste toernooi won en met een goed gevoel afreist naar de Ryder Cup van volgende week.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl