Tiger Woods en Phil Mickelson tijdens The Masters in april
NOS Sport

Woods en Mickelson experimenteren in uniek miljoenenduel

De golfwereld heeft iets om naar uit te kijken. Legendes Tiger Woods en Phil Mickelson gaan in november de strijd met elkaar aan in een uniek exhibitieduel. De hoofdprijs? 9 miljoen dollar (7,7 miljoen euro) voor de winnaar, de verliezer krijgt niets.

Tijdens het weekend van Thanksgiving - een nationale feestdag in de Verenigde Staten en Canada - staan de twee grootheden (samen goed voor negentien Majors) tegenover elkaar op de banen van de Shadow Creek Golf Course in Las Vegas.

Microfoons en weddenschappen

Het man-tegen-man-duel over achttien holes bevat een aantal ongewone elementen. Zo krijgen Woods (42), Mickelson (48) en hun caddies microfoons opgespeld en gaan ze elkaar tijdens de wedstrijd met weddenschappen uitdagen. Het geld van die weddenschappen gaat naar zelfgekozen goede doelen.

De wedstrijd heeft (uiteraard) ook een sterk commercieel karakter en is volgens de organisator alleen via pay-per-view te bekijken.

"Dit is een kans om het golf prime-time te kunnen laten zien in een periode dat er weinig wordt gespeeld", aldus Mickelson tegen ESPN.

De vijfvoudig Major-winnaar had erop aangedrongen dat de wedstrijd volgens het winner-takes-all-principe gespeeld moest worden. "Als je dat niet doet, ondermijn je de uitstraling van de wedstrijd", vindt Mickelson. "Dit is juist een prachtig onderdeel van de strijd."

Woods op terugweg

Woods is na een jarenlange periode vol blessureleed en privéproblemen dit jaar op de weg terug. De veertienvoudig Major-winnaar eindigde vorige maand nog als tweede in het PGA Championship en werd in juli gedeeld zesde op het Brits Open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl