Tiger Woods
NOS Sport

Woods gooit alle remmen los, maar loopt gedroomde majortitel net mis

Het is Tiger Woods net niet gelukt om zijn eerste majortoernooi sinds de US Open van 2008 te winnen.

De 42-jarige Amerikaanse golflegende, die jaren uit beeld was vanwege diverse rugoperaties en privéproblemen, gooide bij het PGA Championship onder luide aanmoedigingen van het publiek alle remmen los en eindigde als tweede.

Indrukwekkende slotronde

In Saint Louis zette hij koploper Brooks Koepka op de slotdag met een indrukwekkende ronde van 64 slagen (zes onder het baangemiddelde en zijn beste slotronde ooit bij een major) onder grote druk, maar de winnaar van de laatste twee edities van de US Open won uiteindelijk toch met twee slagen verschil.

Woods was echter de ster van de show. Hij zweepte het publiek gaandeweg de dag steeds meer op met zijn gebalde vuisten en zelfs met het gooien van zijn clubs. Rijen dik stonden ze langs de holes om een glimp van de veertienvoudig majorwinnaar op te vangen en hem naar de winst te schreeuwen.

"De energie die er vandaag was, was ongelooflijk", zei Gary Woodland, die zijn rondes samenliep met Woods. "Dit is de eerste keer dat ik het echte Tiger-effect van dichtbij meemaak. En met zoveel mensen", aldus titelverdediger Justin Thomas, die steeds twee holes voor 's werelds bekendste golfer speelde.

Tiger Woods is woedend nadat hij makkelijke bal heeft gemist en wil zijn club in de grond boren

"Ik heb hard gespeeld en ik bleef gaan", zei Woods zelf. "Of ik me ooit zorgen heb gemaakt of ik dit niveau weer zou halen? Oh, echt wel. Ik wist lange tijd niet eens of ik nog wel zou kunnen terugkeren op de golfbaan."

Terug aan de top

Maar ondanks dat hij sinds zijn terugkeer nog geen titel pakte, is Woods helemaal terug. De oud-nummer een van de wereld begon het jaar als 656ste op de ranglijst en nu staat hij 26ste. Bij de andere drie majors deed hij ook aardig mee. Bij The Open werd hij zesde en bij de Masters 32ste. Alleen bij de US Open haalde Woods het finaleweekend niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl