Robert Lewandowski

Bayern volgt voorbeeld Ajax en begint met zege op Benfica

In navolging van Ajax heeft ook Bayern München zijn eerste groepsduel in poule E gewonnen. In Lissabon won de Duitse kampioen met 2-0 van Benfica, de nummer twee van Portugal van vorig seizoen.

Bayern hoefde niet lang te wachten op de eerste goal van deze jaargang. Na tien minuten nam Lewandowski de bal, na een goede voorzet van David Alaba, rond de penaltystip aan en met rechts schoot hij diagonaal raak.

Renato Sanches bedankt de fans

Het hoogtepunt van de avond was de goal van Renato Sanches, de 0-2. Sanches kwam van eigen helft op indrukwekkende wijze opstomen, gaf de bal af en tikte zélf van dichtbij binnen.

Na zijn doelpunt kreeg de oud-speler van Benfica een open doekje van de fans van de thuisploeg. Sanches werd in 2016, na een bijzonder sterk EK dat door Portugal gewonnen werd, door Bayern opgepikt bij Benfica. Daarna zakte hij ver weg, maar vanavond liet de nog altijd jonge middenvelder zien weer helemaal terug te zijn op topniveau.

Bayern-Ajax

Bij Bayern deed Arjen Robben de hele wedstrijd. Franck Ribéry werd na een uur gewisseld.

Tijdens de volgende speelronde, op 2 oktober, ontvangt Bayern Ajax. Benfica gaat dan op bezoek in Athene, bij AEK.