Ongeloof bij Simon Makienok en Sean Klaiber
NOS Voetbal

Nog zonder Advocaat maakt Utrecht ook tegen Emmen misstap

De seizoenstart van FC Utrecht wordt steeds somberder. Na puntenverlies tegen Fortuna Sittard (1-1) en VVV-Venlo (1-1) zijn de Domstedelingen opnieuw de mist ingegaan tegen een kleine club. Er werd thuis met 2-1 verloren van FC Emmen.

Met vijf punten uit vijf wedstrijden staat het ambitieuze Utrecht, dat afgelopen seizoen vijfde werd in de eredivisie en thuis alleen van PSV verloor, slechts twee punten boven de degradatiestreep.

Nog geen Advocaat, wel Petrovic

De nieuwe trainer Dick Advocaat moet Utrecht uit het slop trekken, maar hij was nog niet aanwezig in het stadion. Zijn assistent Zeljko Petrovic wel en die moet ook gehoord hebben de naam van de ontslagen Jean-Paul de Jong regelmatig gescandeerd werd.

  • Pro Shots
    Zeljko Petrovic zit op de tribune

Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht voor Utrecht. Ondanks dat de ploeg moeite had om kansen te creëren tegen het compacte Emmen, kwam die wel op voorsprong. Joris van Overeem gaf strak voor en Sander van de Streek schoot binnen.

Kantelmoment

Daarna ging het mis. Utrecht zag doelpuntenmaker Van de Streek geblesseerd uitvallen en ook Urby Emanuelson moest op slag van rust van het veld na een rode kaart voor een wilde tackle op Glenn Bijl.

  • Pro Shots
    Urby Emanuelson krijgt de rode kaart
  • Pro Shots
    Luciano Slagveer viert de 1-1 voor Emmen
  • Pro Shots
    Sander van de Streek is blij met zijn goal voor Utrecht
  • Pro Shots
    Niet veel later valt hij geblesseerd uit

Emmen zette na rust druk en het tiental van Utrecht mazzelde dat alleen Luciano Slagveer het doel vond met een afstandsschot. Met invaller Gyrano Kerk kroop Utrecht weer wat uit zijn schulp en doelman Kjell Scherpen voorkwam twee keer een treffer.

Utrechts offensief luwde en met een schitterend schot in de kruising bezorgde Bijl Emmen de tweede zege van dit seizoen. "Dit zijn eigenlijk bonuspunten", zei de matchwinner na afloop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl