Robin Haase
NOS Sport

Haase laat tegen Goffin kansen liggen en is uitgeschakeld op US Open

Robin Haase is er niet in geslaagd de derde ronde van de US Open in New York te bereiken. De 31-jarige Hagenaar kwam net tekort tegen David Goffin: 2-6, 7-6 (1), 3-6, 2-6.

De als tiende geplaatste Belg, die eerder dit jaar op Roland Garros in vijf sets van Haase had gewonnen, was superieur in de eerste set. In het vervolg kon onze landgenoot echter lange tijd uitstekend mee. Dankzij een fantastisch gespeelde tiebreak trok hij de stand weer gelijk.

Ook in het vervolg kreeg Haase kansen. In de negende game van de derde set liet hij echter drie breekpunten liggen en in de tweede game van de vierde set zelfs vijf. Na bijna drie uur had de zoals altijd slim spelende Goffin de buit binnen.

Haase: 'Had ik maar het voetenwerk van Goffin'

"Het is een ongelofelijk getalenteerde jongen", zei Haase na afloop over zijn tegenstander. "Ik wou dat ik zijn benen had. Maar daar zijn meerdere spelers jaloers op."

"Toch heb ik genoeg kansen gehad om de wedstrijd naar me toe te trekken. Die heb ik laten liggen en dat reken ik mezelf wel aan. Dat is dan zo'n grote teleurstelling voor mij en daar kwam ik uiteindelijk niet meer uit."

Bertens blijft over

Kiki Bertens plaatste zich eerder op de dag wel voor de derde ronde. Zij is de enige Nederlander die nog actief is in het enkelspel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl