Kiki Bertens boekt een klinkende zege in de tweede ronde van de US Open
NOS Sport

Bertens overtuigend naar derde ronde US Open

Kiki Bertens heeft de derde ronde bereikt op de US Open. De Nederlandse nummer 13 van de wereld was te sterk voor de 21-jarige Francesca Di Lorenzo. Bertens won in twee sets van de Amerikaanse nummer 193: 6-2, 6-1.

Di Lorenzo maakte haar debuut in een grandslamtoernooi. "Tegen Di Lorenzo zal een must win-wedstrijd zijn voor haar gevoel. We weten allemaal dat dat het lastigste is", zei haar coach Raemon Sluiter voorafgaand aan de wedstrijd.

Begin lastig

Di Lorenzo brak Bertens direct, maar die sloeg meteen ook weer terug: na vier gemiste breekkansen sloeg Di Lorenzo een dubbele fout op Bertens' vijfde.

De openingsfase leek de opmaat voor een spannend duel, maar dat werd het niet. Bertens bleek op alle fronten beter en sloeg vooral ook stukken harder.

Spannend was het na de beginfase dus niet meer: de eerste set pakte de Nederlandse met 6-2 en in de tweede set liep Bertens snel uit naar 5-1. Op eigen service maakte de Wateringse het vervolgens af.

In de eerste ronde won Bertens van Kristýna Plísková. In de volgende ronde treft Bertens de winnares van Bouchard tegen Vondrousova.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl