Gustavo Hamer druipt af na het verlies tegen FC Utrecht
NOS Voetbal

PEC Zwolle predikt rust na zorgelijke seizoenstart

Het scenario waar ze in Zwolle zo voor vreesden, lijkt langzaamaan bewaarheid te worden. De seizoenstart van PEC in de eredivisie dreigt compleet in het water te vallen. De kansloze 2-0 nederlaag bij FC Utrecht van afgelopen zondag deed menigeen denken aan de erbarmelijke reeks na de winterstop van afgelopen seizoen.

Vooral in uitwedstrijden zakte de ploeg van trainer John van 't Schip keer op keer door het ijs. Na een achterstand donderde de boel meteen in elkaar.

Teleurstelling bij Younes Namli na het duel met sc Heerenveen

Zover wil de clubleiding het uiteraard niet laten komen. Door het vertrek van sterkhouder Ryan Thomas naar PSV zijn er miljoenen vrijgekomen om de selectie van extra impulsen te voorzien.

Voorzitter Adriaan Visser, technisch directeur Gerard Nijkamp en Van 't Schip werken daarom hard achter de schermen aan de komst van meerdere spelers, waarbij de focus ligt op het halen van een centrumverdediger en een extra spits.

PEC Zwolle viert een treffer in het met 3-1 gewonnen duel met Levante

De situatie waarin PEC Zwolle momenteel verkeert is wrang, aangezien de voorbereiding vlotjes verliep met hoopgevende optredens tegen Levante, Hannover 96 en RKC. Een bewijs dat PEC in goeden doen tot veel in staat is.

De clubleiding laat in interviews herhaaldelijk weten dat de vernieuwde ploeg tijd nodig heeft. De achterban accepteert die uitleg vooralsnog, maar het gemopper zal toenemen als er de komende weken geen resultaten worden geboekt.

PEC Zwolle won slechts één van zijn laatste veertien eredivisieduels. Op 31 maart werd het inmiddels gedegradeerde Sparta Rotterdam met 2-0 het bos ingestuurd. In 2018 verloor het al dertien competitieduels, meer dan elke andere club.

Statistieken waar men in de Overijsselse hoofdstad niet vrolijk van wordt. Winnen is het medicijn om het tij te doen keren. Te beginnen vanavond tegen landskampioen PSV. Vorig seizoen verloor Zwolle tegen de verhouding in met 0-1 door een treffer van Nicolat Isimat-Mirin in blessuretijd.

"Ik ben ervan overtuigd dat de resultaten wel weer komen, hopelijk heel snel al tegen PSV", aldus Van 't Schip.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl