FC Utrecht viert de openingstreffer
NOS Voetbal

FC Utrecht eenvoudig langs pover PEC Zwolle

FC Utrecht heeft zijn eerste zege van het nieuwe seizoen binnen. In de Galgenwaard was de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong met 2-0 te sterk voor PEC Zwolle, dat na twee duels nog met lege handen staat en in 2018 al zijn uitwedstrijden verloor.

De thuisploeg startte de eerste thuiswedstrijd zonder de deze week gehuurde Oussame Tannane en Timo Letschert, Maarten Paes stond onder de lat. De 20-jarige doelman verving David Jensen die ziek was. Nick Marsman, normaal gesproken de stand-in voor Jensen, zat geblesseerd op de tribune.

Beide ploegen moeten nieuwe spelers inpassen en dat was te merken. De opbouw was traag en het balverlies legio, al had Utrecht daar wat minder last van. Het kreeg ook de eerste kans, die echter niet aan Gyrano Kerk besteed was.

De Utrechters dachten op 1-0 te komen, maar de treffer werd afgekeurd na raadplegen van de VAR. Toch was het Utrecht dat de score opende. Joris van Overeeem werkte de bal met de borst binnen. Nog voor rust kwam Utrecht op 2-0 door Sean Klaiber, die een prima voorzet van Simon Gustafson binnenschoot.

De tweede helft leek een kopie te worden van de eerste: stroperig voetbal met FC Utrecht, die de Zwollenaren makkelijk op afstand hield, als bovenliggende partij. Tot de rode kaart van Van Overeem. De middenvelder maakte een overtreding op Clint Leemans en kreeg daarvoor een gele kaart. Na het terugkijken van de beelden besloot scheidsrechter Martin van den Kerkhof echter rood te geven.

Het bleek de start van een Zwols offensief, waarbij er kansjes waren voor de gasten. De eretreffer viel echter niet.

 • Pro Shots
  Joris van Overeem werkt de bal vallend binnen, Darryl Lachman is te laat
 • Pro Shots
  Joris van Overeem in duel met Bram van Polen
 • Pro Shots
  Maarten Paes verving de zieke David Jensen
 • Pro Shots
  PEC Zwolle-coach John van het schip instrueert zijn ploeg

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl