Timo Letschert in het shirt van FC Utrecht
NOS Voetbal

FC Utrecht haalt Letschert terug uit Italië

Timo Letschert keert terug bij FC Utrecht. De Domstedelingen huren de 25-jarige centrumverdediger, die Utrecht in 2016 verruilde voor het Italiaanse Sassuolo, voor één seizoen. Zijn contract in Italië loopt nog tot medio 2020.

Letschert kwam in twee seizoenen bij Sassuolo tot slechts zestien optredens in de Serie A. Twee zware blessures, aan zijn schouder en knie, waren daar mede debet aan.

Inmiddels alweer even fit, zag Letschert deze zomer de een na de andere concurrent arriveren in Italië.

Timo Letschert (r) namens Sassuolo in duel met Gonzalo Higuaín

Sassuolo legde met Riccardo Marchizza (AS Roma), Edoardo Goldaniga (Palermo) en Mauricio Lemos (Las Palmas, huur) drie centrumverdedigers vast, terwijl er met Gianmarco Ferrari (Sampdoria, huur) slechts één vertrok.

Ook in Utrecht is de concurrentie echter groot, met aanwinst Emil Bergström, aanvoerder Willem Janssen, aanstormend talent Christopher Mamengi en Ramon Leeuwin, al lijkt die laatste dicht bij een transfer naar het buitenland.

In zijn tijd bij Utrecht haalde toenmalig bondscoach Danny Blind Letschert bij de selectie van het Nederlands elftal. Het kwam niet tot een debuut, omdat hij tijdens een training van Oranje geblesseerd raakte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl