Susan Krumins na de finish van de 10.000 meter
NOS Sport

Zilveren Krumins voelde zich 'stervende zwaan' in EK-finale

He-le-maal kapot kwam Susan Krumins over de streep in de EK-finale van de 10.000 meter. In Berlijn veroverde de 32-jarige atlete op prachtige wijze de zilveren medaille. "De laatste vier ronden ging ik dood. Ik viel zelfs bijna."

Na een uitgebreid ererondje door het atletiekstadion voelde Krumins zich weer een beetje de oude. "Ik kon niet meer rennen", vertelde ze. "Ik had overal kramp. Het was ontzettend zwaar, maar ik herkende dat gevoel wel van mijn hoogtestages."

Krumins: het is echt een belachelijk groot succes

Krumins: "Mijn broer zegt dan tegen mij: je loopt als een stervende zwaan. Zo voelde het ook. Ik geef gewoon niet op als het zwaar wordt. Na mijn blessure in september heb ik zoveel moeten doen om terug te komen. Dus waarom zou ik nu opgeven?"

In Berlijn ging het goud naar Lonah Chemtai Salpeter, een Keniaanse atlete die tegenwoordig voor Israël uitkomt. Salpeter won in 31.43,29, Krumins finishte in 31.52,55.

Krumins uitgeput naar EK-zilver op 10.000 meter

Krumins: "De laatste rondjes gingen er allemaal gekke dingen door mijn hoofd. Ik heb er zo hard voor gevochten."

"Ik zei tegen mijzelf: voeten blijven optillen en niet struikelen. Bij sommige vrouwen dacht ik: hé, jou heb ik een rondje ingehaald. Ik ben zo blij met deze medaille. Gaaf dat het nu lukt. Het is echt een belachelijk groot succes."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl