NOS Sport

Dovizioso behaalt tweede seizoenszege in MotoGP

Dovizioso de sterkste op het circuit van Brno

Andrea Dovizioso heeft zijn tweede overwinning van het seizoen behaald. De Italiaanse coureur van Ducati reed in de MotoGP-klasse vanaf poleposition naar de zege in de Grand Prix van Tsjechië.

Zijn Spaanse teamgenoot Jorge Lorenzo kwam als tweede over de streep op het circuit van Brno. WK-leider Marc Márquez werd derde, Valentino Rossi vierde.

In de slotfase van de spannende race passeerde Lorenzo nog in één bocht zowel Márquez als Dovizioso, maar de laatste herstelde onmiddellijk weer de orde, om daarna zijn zege niet meer in gevaar te zien komen.

Dovizioso boekte zijn tiende zege in totaal. Márquez, die dit jaar al vijf grands prix won, gaat nog altijd aan kop in de strijd om de wereldtitel. De viervoudig wereldkampioen in de MotoGP heeft nu bijna vijftig punten voorsprong op de nummer twee, Rossi.

Bo Bendsneyder

Voor Bo Bendsneyder draaide de GP van Tsjechië uit op een enorme teleurstelling. De 19-jarige Rotterdammer had zich als achttiende gekwalificeerd, zijn beste prestatie tot nu toe in de Moto2.

Bendsneyder hoopte in Brno dan eindelijk zijn eerste punten van dit seizoen te gaan pakken, maar was in de eerste ronde betrokken bij een valpartij.

Grind

Zijn Australische teamgenoot Remy Gardner en de Spanjaard Joan Mir kwamen in een bocht met elkaar in aanraking en schoven onderuit. Ze namen Bendsneyder mee in hun val. De drie coureurs schoven het grind in en moesten de race staken.

De Portugees Miguel Oliveira won de race en nam tevens de leiding over in de WK-stand. In de Moto3 kon de Italiaan Fabio Di Giannantonio de champagnefles ontkurken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl