NOS SportAangepast

Dovizioso verslaat Márquez na titanenstrijd in Qatar

Dovizioso verslaat Márquez na titanenstrijd in Qatar

De ouverture van het MotoGP-seizoen is een prooi geworden voor Andrea Dovizioso. De Italiaan van het Ducati-fabrieksteam won in Qatar door Marc Márquez na een zinderend gevecht achter zich te houden.

Dovizioso moest na een moeizame kwalificatie vanaf de vijfde startpositie komen. Hij ging echter het best met de banden om, deelde zijn race goed in en sloeg in de slotfase toe. Na een felle strijd met wereldkampioen Márquez trok de Italiaan in de slotronde aan het langste eind.

Johann Zarco mocht in Losail vanaf poleposition vertrekken en had lange tijd alles onder controle. De verrassend sterke Fransman zag in de slotfase echter alle favorieten langszij komen en viel terug naar de achtste positie.

Vooraan werd het commando overgenomen door Dovizioso, Márquez en de goed gestarte Valentino Rossi. In de slotfase koos negenvoudig wereldkampioen Rossi eieren voor zijn geld met een derde plek. Hij liet de twee kemphanen van vorig jaar vechten om de zege.

Erg ruim door de bocht

Dovizioso en Márquez vochten vorig jaar ook al meerdere malen om de zeges en voegden er in Losail een nieuwe episode aan toe. De Italiaan begon de laatste ronde als leider en probeerde Márquez met een extreem hoog tempo af te houden. De Spanjaard gaf echter niet op en probeerde in de laatste bocht alsnog de winst te grijpen.

Zijn riskante manoeuvre leverde echter niets op. Márquez remde extreem laat, maar ging vervolgens erg ruim door de laatste bocht. Dovizioso dook in het gat, heroverde daarmee de leiding en greep zo de negende MotoGP-overwinning uit zijn carrière.

Bendsneyder maakt Moto2-debuut

In de hoogste opstapklasse, de Moto2, maakte de Nederlander Bo Bendsneyder zijn debuut. De Rotterdammer kende een matige start, waardoor punten al snel buiten bereik waren. Met een sterke slotfase maakte hij nog wel enig terrein goed en werkte hij zich op naar een acceptabele achttiende positie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl