België viert feest na het derde doelpunt tegen Panama
NOS VoetbalAangepast

België op zijn hoede voor dynamisch Tunesië

  • Edwin Cornelissen

    Verslaggever

  • Edwin Cornelissen

    Verslaggever

De Rode Duivels zijn niet van plan zich een crisis te laten aanpraten, met de tweede groepswedstrijd tegen Tunesië voor de boeg. Terwijl het Belgische journaille openlijk vraagtekens zet bij het stroeve spel dat België lange tijd liet zien in de eerste wedstrijd tegen WK-debutant Panama, houden Roberto Martínez en zijn selectie zich vast aan de tweede helft, die drie treffers opleverde voor de Duivels.

"We moeten kijken naar de dingen die we goed hebben gedaan tegen Panama en proberen in het toernooi te groeien", zegt de bondscoach. "In de tweede helft waren we onszelf weer en hebben we ons ontdaan van de schroom, die deelname aan een WK met zich meebrengt."

Positief was ook de rol die Romelu Lulaku speelde. De spits was twee keer trefzeker. Lukaku zou een kandidaat kunnen zijn voor de eretitel van topscorer op het WK. Maar volgens Martínez is zijn goalgetter daar helemaal niet mee bezig. "Hij is hier om zijn team te helpen winnen. Daarin heeft hij zijn rol. Hij is hier niet op topscorer te worden van het WK. Dat zou hij je zelf ook zeggen."

Kwakkelend verdedigingsduo

In het Spartak-stadion van Moskou krijgt België zaterdag te maken met Tunesië. Een ploeg waarvan Martínez onder de indruk is. "Beide ploegen zullen voor de winst gaan. Tunesië is een team dat je dwingt om iedere seconde bij de les te blijven. Ze zijn flexibel, dynamisch. Een team met veel dreiging."

Martínez beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Thomas Vermaelen en Vincent Kompany zullen niet in actie kunnen komen tegen Tunesië. Het kwakkelende verdedigingsduo is door de medische staf weliswaar fit verklaard, maar volgens de bondscoach zijn beiden nog niet klaar voor een wedstrijd.

VRT-verslaggever Tom Boudeweel is zich na het treffen met Panama toch enige zorgen gaan maken over de Duivels. "Na de voorbereiding dacht ik: het swingt allemaal wel. Maar na de wedstrijd tegen Panama praat je weer helemaal anders."

"Ik zag dingen terug, die ik ook de voorbije twee toernooien zag. Het relaxte, chillen, de ruimte niet vinden, het trage voetbal. Alle dingen waar we jaren over gezaagd hebben, zag ik opnieuw. Ik hoop dat het nu geleidelijk aan beter wordt, maar ik vrees er een beetje voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl