Philip Cocu
NOS VoetbalAangepast

Fenerbahçe maakt weg vrij voor Cocu als nieuwe trainer

De kans dat Phillip Cocu een dezer dagen wordt gepresenteerd als nieuwe coach van Fenerbahçe wordt steeds groter. De Turkse club maakte maandag het vertrek van trainer Aykut Kocaman bekend.

Met oud-speler Kocaman eindigde Fenerbahçe afgelopen seizoen als tweede achter stadsgenoot Galatasaray. De club heeft zich geplaatst voor de voorronde van de Champions League. Fenerbahçe verloor ook de bekerfinale.

Fenerbahçe-voorzitter Ali Yildirim Koç ziet Cocu als topkandidaat om Kocaman op te volgen in Istanboel. De trainer van PSV, die afgelopen seizoen zijn derde landstitel in vijf jaar bij de club vierde, zou zelf wel oren hebben naar een avontuur in Turkije.

Het contract van Cocu in Eindhoven loopt nog één jaar door. De Turken zullen dus nog wel moeten voldoen aan een afkoopsom. PSV-directeur Toon Gerbrands laat aan de NOS weten dat de clubs in onderhandeling zijn over een overgang.

Cocu kan na Guus Hiddink en Dick Advocaat de derde Nederlandse trainer worden bij Fenerbahçe.

Van Marwijk over Van Bommel en PSV

Van Bommel

Mocht Cocu daadwerkelijk vertrekken bij PSV dan lijkt de weg vrij voor Mark van Bommel om hoofdtrainer te worden. De oud-international traint op dit moment het onder 19-elftal van PSV en is nu op het WK in Rusland actief als assistent van Bert van Marwijk bij Australië.

Van Marwijk ziet zijn schoonzoon wel hoofdtrainer worden in Eindhoven. "Het is een publiek geheim dat wanneer Cocu weggaat, Mark een van de kandidaten is. Meer ga ik daar nu ook niet over zeggen want we zijn hier op een WK."

Ook over zijn eventuele eigen komst naar PSV wilde Van Marwijk niets kwijt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl