Phillip Cocu
NOS VoetbalAangepast

Fenerbahçe aast op PSV-trainer Cocu

Fenerbahçe is in de markt om Phillip Cocu over te nemen van PSV. De Turkse topclub is op zoek naar een nieuwe trainer en de coach van de Nederlandse landskampioen geldt als topkandidaat.

Cocu zou al een eerste gesprek hebben gehad met de directie van de club. PSV laat weten dat Fenerbahçe zich nog niet officieel heeft gemeld in Eindhoven.

Cocu heeft nog een contract voor een jaar bij PSV, de club waarmee hij als coach drie landstitels vierde. Als Cocu uit Eindhoven vertrekt zou dat het tweede afscheid in korte tijd betekenen. Eerder verliet technisch manager Marcel Brands de club voor een baan als technisch directeur bij Everton.

Kuijt ook naar Turkije?

In Turkse media wordt Dirk Kuijt, voormalig speler van Fenerbahçe, genoemd als mogelijke assistent van Cocu.

Indien Cocu daadwerkelijk PSV de rug toekeert, lijkt Mark van Bommel in de markt om de plaats van Cocu in te nemen. Van Bommel is nog de trainer van PSV onder 19 en momenteel op het WK actief als de assistent van Bert van Marwijk, de bondscoach van Australië.

Bert van Marwijk en assistent Mark van Bommel voor de wedstrijd tegen Noorwegen

Kocaman nog niet vertrokken

Opvallend is dat Fenerbahçe nog geen afscheid heeft genomen van de huidige trainer Aykut Kocaman, die nog een contract tot de zomer van 2019 heeft. Naar verluidt is de directie van de Turkse topclub niet tevreden over de resultaten. Afgelopen seizoen eindigde Fenerbahçe op de tweede plaats achter aartsrivaal Galatasaray.

Cocu werd in 2013 aangesteld als hoofdtrainer van PSV. In de jaren daarvoor was hij achtereenvolgens assistent bij het Nederlands elftal en PSV.

Als speler speelde Cocu voor drie clubs in Nederland: AZ, Vitesse en PSV. Daarna kwam hij uit voor FC Barcelona, opnieuw PSV en Al-Jazira. Cocu is 101-voudig international.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl