Ferry de Haan en Adrie Poldervaart
NOS VoetbalAangepast

Excelsior-directeur nam nieuwe trainer in de maling bij aanstelling

Sinds hij vorige week bij Excelsior werd gepromoveerd van fysiotherapeut tot hoofdtrainer heeft Adrie Poldervaart al diverse malen gesproken over zijn opvallende overgang, maar nog niet over hoe hij het nieuws vernam en wie hem allemaal gefeliciteerd hebben.

Dat deed hij gisteravond op NPO Radio 1 bij Langs de Lijn En Omstreken. "Maandag 21 mei belde Ferry de Haan (algemeen directeur, red.) mij op. Ik zat op de bank Netflix te kijken, naar de serie The Flash. Hij zegt: Adrie, ik heb goed nieuws en slecht nieuws..."

"Ik dacht: potverdomme", vervolgde Poldervaart. "Ferry wilde met het slechte nieuws beginnen. Hij zegt: ik wil dat je geen fysio meer bij ons bent. Daarna ging hij verder: ik wil dat je hoofdtrainer wordt van Excelsior. Daar had hij me wel even."

Toen bekend werd dat de trainer van de amateurs van BVV Barendrecht volgend jaar in de eredivisie werkzaam is ("Ik sla de eerste divisie over"), stond zijn telefoon roodgloeiend. De felicitaties stroomden binnen.

Beenhakker belde

"Ik heb iedereen een berichtje teruggestuurd", aldus Poldervaart. "Er zijn een paar leuke bij. Ton Lokhoff heb ik jaren geen contact meer mee gehad en die stuurde zelfs een berichtje. Erg leuk. En Leo Beenhakker belde woensdagavond. Fantastisch."

Wat zei Beenhakker dan? "Hij had mijn nummer ergens geritseld. Je bent aardig aan het klimmen op de ladder, hè. Aaaaaadrie. Zoals hij alleen dat kan zeggen. Nee, iedereen was trots, gunde het me en loonde mijn harde werken. Heb ik ook op Twitter gezet."

De voetbalwereld zal de nieuwe eredivisietrainer met belangstelling volgen. Poldervaart weet een paar dingen zeker. "Als ik goede resultaten haal met Excelsior heeft niemand het er meer over dat ik eerst de fysio was. En als het mislukt, kan ik niet terugkeren als fysio. Dat kan gewoon niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl