NOS SportAangepast

Amsterdam struikelt weer over Hamburg, Den Bosch wél naar EHCC-finale

  • Hockeyfoto.nu/Bart Scheulderman
    Amsterdam baalt na het mislopen van de EHCC-finale
  • Hockeyfoto.nu/Bart Scheulderman
    De hockeysters van Amsterdam zien het misgaan in de shoot-outs

De hockeysters van Amsterdam besluiten het seizoen zonder prijs. UHC Hamburg was voor het tweede jaar op rij na shoot-outs te sterk in de halve finales van de EuroHockey Club Cup.

Amsterdam moest na dertien minuten in de achtervolging. Charlotte van Bodegom mocht vrij uithalen vanaf de rand van de cirkel en zag haar schot via een verdediger en de legguards van keeper Anne Veenendaal binnen vallen: 0-1.

Gelijkmaker

Negen minuten voor tijd trok Charlotte Vega de stand gelijk. De international kreeg de bal met wat geluk voor haar stick, en schoot de bal in twee instanties langs de Duitse keeper: 1-1.

In de shoot-outserie groeide Maria Verschoor uit tot schlemiel van de ploeg. De aanvaller miste de zesde Amsterdamse poging, waarna Veenendaal haar ploeg niet meer kon redden.

Geen prijs

Vorige week moest Amsterdam ook al een stevige teleurstelling slikken. Den Bosch bleek in de best-of-3 om de landstitel te sterk: 1-4 en 2-3.

Lieke Hulsen viert haar openingstreffer voor Den Bosch

Datzelfde Den Bosch maakt nog kans op de dubbel. De Brabanders waren in hun halve finale met 3-1 te sterk voor het Spaanse Club de Campo.

Lieke Hulsen opende al na zes minuten de score voor Den Bosch. Na slecht uitverdedigen van de Spanjaarden tikte de aanvaller bij de tweede paal binnen. Ireen van den Assem verdubbelde de marge met een rake strafbal, voordat Rebecca Grote wat terugdeed.

Twee minuten later was het verschil echter weer twee. Marlies Verbruggen raakte de bal bij de tweede paal en zag hem langzaam over de doellijn rollen.

Hattrick Den Bosch?

De eindstrijd tussen Den Bosch - dat de EHCC voor de derde keer op rij kan winnen - en Hamburg staat voor zondagmiddag om 17.15 uur op de rol.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl