Den Bosch viert de eerste treffer
NOS SportAangepast

Hockeysters Den Bosch pakken op grootse wijze 19de titel in 21 jaar

Door ook de tweede wedstrijd in de best-of-3 tegen Amsterdam te winnen, is Den Bosch voor de 19de keer in 21 jaar kampioen geworden. In het Wagener Stadion in Amstelveen werd het 1-4.

Den Bosch liet vanaf het eerste fluitsignaal zien dat het geen zin had in een derde wedstrijd. De ploeg stoorde de aanval van Amsterdam vroeg en wachtte geduldig op een fout. Het resulteerde in een snelle voorsprong door een knappe treffer van Pleun van der Plas.

Den Bosch wint ruim van Amsterdam en is kampioen

Den Bosch niet in de problemen

Halverwege de eerste helft kwam Den Bosch op 2-0 door een strafcorner van Ireen van den Assem. De tweede Bossche treffer leek Amsterdam wakker te schudden. Maar alle Amsterdamse aanvallen ten spijt, Den Bosch kwam niet in de problemen.

Ook in de tweede helft bleef Amsterdam aanvallen, maar gaf Den Bosch geen krimp. Sterker nog: Margot van Geffen maakte er 0-3 en Marlies Verbruggen er ook nog eens 0-4 van. De 19de titel in 21 jaar was daarmee een feit.

  • ANP
    Feest voor de hockeysters van Den Bosch
  • ANP
    Feest voor de hockeysters van Den Bosch
  • ANP
    Feest voor de hockeysters van Den Bosch

Twee minuten voor tijd maakte Charlotte Vega er nog wel 1-4 van, maar dat doelpunt was slechts voor de statistieken.

Nog nooit meegemaakt

Na afloop waren de speelsters, ook al wordt het feest bijna routine, uitgelaten over het kampioenschap. "Ik heb het nog nooit meegemaakt dat we de finale zo relaxed konden uitspelen", liet doelpuntenmaakster Van den Assem weten. "Eigenlijk wilden we ook de nul houden en dat lukte niet. Maar waar praten we dan over... ik ben zo trots op dit team."

Van den Assem verklapte even later een deel van het geheim van het kampioenschap. "Het team heeft zo veel rituelen. Bepaalde dingen die we eten, bepaalde groepjes die een wandeling maken voor de wedstrijd en we verzamelen altijd bij onze teamarts voor thuiswedstrijden. Maar ik wil niet te veel verklappen."

Zo veel meer uit kunnen halen

Aan de andere kant was Amsterdam natuurlijk in mineurstemming. Jackie Schoenaker, die alleen nog Europees gaat spelen en daarna stopt, begreep niet dat Amsterdam zo onderuit ging. "We hadden hier zo veel meer uit kunnen halen, als je kijkt naar het afgelopen seizoen."

"Het plan was helemaal duidelijk en zeker na afgelopen donderdag hadden we het vertrouwen dat we deze partij zouden kunnen winnen. Den Bosch was gewoon net wat sterker vandaag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl