NOS WielrennenAangepast

Ontspannen Dumoulin: een rit zoals ik had gehoopt

Na alle hectiek in de afgelopen ritten was het in de dertiende etappe van de Giro d'Italia eindelijk een keertje rustig in het peloton. En dus oogde Tom Dumoulin na afloop uiterst ontspannen en tevreden.

Dumoulin: een rit precies zoals ik gehoopt had

"Dit was precies wat ik had gehoopt", lachte de Limburger, die gisteren nog helemaal in de stress bij de Sunweb-bus arriveerde. "Vijf redelijke renners op kop, gewoon een rustig sprintritje. Het was gelukkig geen wandelrit, anders hadden we hier een uur later gezeten."

Na de relatieve rust van vandaag zal er morgen vuurwerk volgen: de koninginnenrit van de Giro staat op het programma, met de beklimming van de Zoncolan als slotstuk. Het belooft een spannende strijd te worden tussen Dumoulin en rozetruidrager Simon Yates.

"In mijn achterhoofd ben ik daar al wel mee bezig, zeker nu de rit erop zit", aldus Dumoulin. "Maar ik ga morgen gewoon alles geven en dan ga ik het wel zien. Ik heb er zin in."

Van Poppel kan leven met derde plek

De sprintetappe van vandaag leverde de derde ritzege op voor Elia Viviani. Danny van Poppel kwam als derde over de finish. Gisteren werd de sprinter van Lotto-Jumbo tweede en had hij gemengde gevoelens, maar vandaag was hij tevreden met zijn plek.

Van Poppel kan leven met derde plek: ze waren gewoon sneller

"Elia was gewoon sneller, dus daar heb ik vrede mee", reageerde Van Poppel. "Het teamwerk was vandaag supergoed en ik ging de sprint aan zoals uit het boekje. Ik werd gewoon op waarde geklopt."

De komende dagen gaat het peloton de bergen in. Dat is andere koek, weet Van Poppel. "Het wordt een erg zware week. Voor mij is het zaak om te overleven. Dat zijn minder leuke dagen op de fiets."

Over de beklimming van de Zoncolan van morgen is Van Poppel helder: "Een berg is een berg. Dat wordt afzien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl