Dumoulin vol stress over de finish; gemengde gevoelens bij Van Poppel

Aangepast

Tierend kwam Tom Dumoulin na afloop van de twaalfde etappe van de Giro d'Italia bij de bus van Sunweb aan. Een opvallend beeld, want de nummer twee in het klassement finishte in de eerste groep en verloor geen tijd op zijn concurrenten.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dumoulin vol stress over de finish: het was supergevaarlijk

"Ik zat nog helemaal in de stress toen ik terugkwam bij de bus", verklaarde Dumoulin even later voor de NOS-microfoon. "Dus het is goed dat je me nu spreekt en niet tien minuten geleden."

De finale van de twaalfde etappe was, zoals het de Giro betaamt, opnieuw boeiend en onrustig. Terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam, brak het peloton in twee├źn. En dat zorgde voor spanning.

Supergevaarlijk

"Je komt met zoveel stress van die fiets af. Het was supergevaarlijk in de regen", aldus Dumoulin. "Je kunt het je niet permitteren om in de tweede helft van het peloton te zitten, dat bewijst vandaag maar weer eens. Het is doorbikkelen, maar dat is het voor iedereen."

Met enige weemoed dacht Dumoulin terug aan het gesprek dat hij maandag met verslaggever Han Kock had op de rustdag. "Toen zeiden we nog, hopelijk worden het vier rustige dagen tot aan het weekeinde. Maar we hebben er nog geen enkele gehad."

Gemengde gevoelens Van Poppel

Danny van Poppel ging in al het geweld knap als tweede over de finish op het circuit van Imola. Dat leidde tot gemengde gevoelens bij de renner van Lotto-Jumbo: "Ik baal wel, maar ben aan de andere kant ook tevreden. Ik had liever gewonnen, want het zat er echt in. Dit is een gemiste kans."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Gemengde gevoelens bij Van Poppel na tweede plek

De sprinter werd op het spekgladde circuit verrast door ritwinnaar Sam Bennett, die al vroeg aanging. "Hij verraste me echt. Ik dacht eigenlijk dat het zijn leadout-man was, maar toen bleek het Bennett zelf te zijn. Toen ben ik maar proberen aan te gaan."

Van Poppel moest het in de slotfase zonder zijn ploeggenoten doen, omdat George Bennett, de kopman van Lotto-Jumbo, na de breuk in het peloton in de tweede groep verzeild was geraakt.

"Dat was even paniek. Ik probeerde me te focussen op de finale en wist dat de jongens goed hun werk deden om George terug te brengen. Of dat mij m'n leadout kostte? Misschien, maar je kunt het niet meer terugdraaien. Morgen is er weer een kans."

STER Reclame