NOS NieuwsAangepast

Beelden kluisjesroof Oudenbosch: beveiligers laten bankrovers binnen

Bij de kluisjesroof in de Rabobank in Oudenbosch hebben beveiligers bankrovers binnengelaten. Dat is te zien op beelden die vanavond werden getoond in Opsporing Verzocht.

Op de beelden van een beveiligingscamera is te zien dat twee bewakers aankomen bij de bank. Ze zetten het alarm uit, lopen een ronde om het gebouw en op dat moment gaan twee personen naar binnen.

Bekijk hieronder de beelden:

Bewakingsbeelden van de kluisjesroof in Oudenbosch

Pas 24 uur later komen de twee bankrovers weer naar buiten. Dat gaat op ongeveer dezelfde manier. De twee beveiligers komen aan bij de bank, zetten het alarm uit en doen daarna hun ronde. Precies dan komen de twee rovers naar buiten met beiden twee goed gevulde tassen bij zich.

Een van hen loopt daarna terug naar binnen om nog een keer zwaarbeladen terug te komen. Saillant detail: de beveiligers gaan naar binnen op het moment dat de bankrover ook weer binnen is. En ze komen 20 seconden na hem naar buiten.

De bankroof was begin maart, eind april werden de twee beveiligers opgepakt. Bij de roof werden zo'n 300 kluisjes gekraakt. Wat er precies is gestolen, is niet duidelijk omdat eigenaren niet altijd aangeven wat erin zit, maar het vermoeden is dat het gaat om miljoenen euro's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl