ANP
NOS NieuwsAangepast

Beveiligers opgepakt voor kluisjesroof Rabobank Oudenbosch

De politie heeft vanmorgen twee mannen van 43 en 45 jaar opgepakt in verband met de kluisjesroof in de Rabobank in Oudenbosch, begin maart. De mannen zijn werkzaam voor het bedrijf dat de bank beveiligde. Ze zitten in volledige beperking, wat betekent dat ze alleen contacten mogen hebben met hun advocaat.

De politie heeft invallen gedaan in de woningen van de mannen, in Etten-Leur en Roosendaal. Financiële en digitale experts doen daar op dit moment onderzoek. Daarbij wordt ook een geldhond ingezet. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit maar focust zich voorlopig op beide mannen. Ook een zonnestudio in Zundert wordt door de politie doorzocht.

Hulp van binnenuit

De politie vermoedde al snel dat de overvallers hulp van binnenuit hebben gekregen. Twee weken geleden werd de server van het Bredase beveiligingsbedrijf EBN in beslag genomen. Dat bedrijf verleent volledige medewerking aan het onderzoek en heeft ook een eigen onderzoek ingesteld, net als de Rabobank.

De Rabobank heeft na de kluisroof het contract met het beveiligingsbedrijf beëindigd. Volgens een woordvoerder is dat gebruikelijk na een grote roof en bedoeld om ieder risico van betrokkenheid van medewerkers uit te sluiten.

Bij de roof werden zo'n driehonderd kluisjes gekraakt. Wat er precies is gestolen, is niet duidelijk omdat eigenaren niet altijd aangeven wat erin zit, maar het vermoeden is dat het gaat om miljoenen euro's.

Politie houdt twee mannen aan in verband met kluisjesroof Oudenbosch

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl