NOS WielrennenAangepast

Dumoulin weet nog niet of hij een probleem heeft

Dumoulin weet nog niet of hij een probleem heeft

Had Tom Dumoulin nou een goede of een slechte dag in de Giro d'Italia? Hij moest in de zware etappe naar Gran Sasso weliswaar terrein prijsgeven op rozetruidrager Simon Yates, maar tegelijkertijd deelde hij wel een forse tik uit aan zijn beoogde concurrenten Chris Froome en Fabio Aru.

"Ik sta er goed voor en ben tevreden met mijn vorm", zei Dumoulin na de slotklim naar de Gran Sasso. "Op dit moment is er een aantal renners bergop beter dan ik. Ik hoop de schade te beperken."

Yates staat nu 38 seconden voor op Dumoulin, die ook de Colombiaan Esteban Chaves nog voor zich moet dulden in het klassement. "Ik weet niet of dat een probleem wordt, we gaan het zien", sprak de Limburgse winnaar van vorig jaar.

Met de gondel de Gran Sasso af

Over de beklimming van de Gran Sasso wilde Dumoulin nog het volgende kwijt. "Ik voelde op die hoogte dat ik niet moest proberen met elke versnelling mee te gaan. Dus ik heb de eerste twee gaatjes op mijn eigen tempo dichtgereden. De derde was me te veel."

Daarna moest Dumoulin het interview afbreken, omdat de renners met een gondel weer naar beneden moesten. Samengepropt in een wagonnetje gingen ze de berg af, de rustdag tegemoet.

Dumoulin en co verlaten Gran Sasso met de gondel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl