NOS SportAangepast

Schippers tweede op 200 meter in Shanghai

Schippers tweede in haar eerste 200 meter van het seizoen

Dafne Schippers is tweede geworden op de 200 meter bij de Diamond League-wedstrijden in Shanghai. Met 22,34 was de tweevoudig wereldkampioene 0,28 langzamer dan winnares Shaunae Miller-Uibo.

Schippers stelde vorige week in Doha nog enigszins teleur met een zesde plek op de 100 meter, mede omdat ze vlak voor de race een black-out had gekregen. "Ik heb alleen maar lopen forceren. Er zat nul souplesse in en ik liep alleen maar achter de feiten aan", zei ze na afloop in het snikhete Doha.

Ditmaal liep het een stuk beter bij Schippers. Met name vanaf 100 meter kon ze veel snelheid maken, maar Miller-Uibo bleek een maatje te groot.

Schippers: deze race laat zien dat ik bij wereldtop hoor

"Vorige week in Doha was gewoon geen goede wedstrijd", keek Schippers nog even terug. "Dus ik heb heel grote stappen gemaakt in de tussentijd. Ik ben blij met deze race."

"Het is goed om te racen met deze meiden. Ik laat zien dat ik gewoon bij de wereldtop hoor, vooral op de 200 meter. Op naar de volgende."

Miller-Uibo, de olympisch kampioene op de 400 meter, werd vorig jaar bij de WK derde op de 200 meter. Marie-Josée Ta Lou, tweede op de WK en winnares van de 100 meter in Doha, werd vierde in 22,58.

Visser wordt zesde in tweede Diamond League-race

Nadine Visser werd met een veelbelovende tijd zesde op de 100 meter horden. Vorig week in Doha moest ze met de zevende plaats genoegen nemen.

De start van Visser was niet optimaal, maar na een sterk tweede deel snelde de nummer drie van de WK indoor naar 12,81. Daarmee was ze 0,03 langzamer dan haar pr en 0,04 langzamer dan het Nederlands record van Marjan Olyslager uit 1989.

"Deze race had goede en wat mindere punten, dus dat neem ik weer mee", zei Visser na afloop tevreden. "Het gaat al veel beter dan vorige week, toen liep ik 12,94. Dus het begint erop te lijken."

Visser tevreden met race in Shanghai: begint erop te lijken

Visser maakte pas onlangs de overstap van de meerkamp naar het hordenlopen, nadat ze begin maart op de WK indoor brons had veroverd op het loopnummer.

"Het voelt langzamerhand wel normaal. Ik vind het vooral heel leuk dat ik al die Diamond League-wedstrijden mee mag doen en tegen de wereldtop kan strijden. Dat heb je nodig om echt goed te worden."

De Amerikaanse Brianna McNeal (voorheen Rollins) won. De olympisch kampioene van 2016 liet met 12,50 haar landgenoten Sharika Nelvis en Kendra Harrison (wereldrecordhoudster met 12,20) net achter zich.

Boekelman negende, Vloon tiende

Melissa Boekelman werd met 17,11 meter negende bij het kogelstoten. Met 19,99 meter ging de zege naar wereldkampioene Gong Lijiao.

Menno Vloon eindigde als tiende bij het polsstokhoogspringen. Hij bleef steken op 5,46 meter, net als de Amerikaanse wereldkampioen Sam Kendricks. De Fransman Renaud Lavillenie, de olympisch kampioen van 2012, won met 5,81 meter.

Reece Prescod won verrassend de 100 meter. De 22-jarige Brit was in de stromende regen dankzij een sterk eindschot net iets sneller dan de Chinees Su Bingtian: 10,04 om 10,05. Wereldkampioen Justin Gatlin werd in 10,20 slechts zevende.

Verspringer Luvo Manyonga excelleerde met 8,56 meter. De Chinees Shi Yuhao ging lang aan kop met 8,43 meter. Nadat Manyonga de leiding had genomen, liep Shi in de laatste poging een ogenschijnlijk zware enkelblessure op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl