Nadine Visser
NOS SportAangepast

WK-brons hielp meerkampster Visser over horde

Nadine Visser is geleidelijk tot de conclusie gekomen dat het beter is om voor de horden te kiezen en de meerkamp even links te laten liggen. De atlete wist het zeker na haar bronzen medaille op de 60 meter horden op de WK indoor, begin maart.

Visser zou na afloop van die WK met coach Bart Bennema een kop koffie drinken om te bespreken voor welke discipline ze nu moest kiezen. Maar dat was eigenlijk al niet meer nodig. "Dat gevoel is er langzamerhand ingeslopen", vertelt de 23-jarige allrounder in het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken.

Ze vindt het heel moeilijk om de meerkamp definitief vaarwel te zeggen. "Ik wil eerst even kijken hoe het gaat. Het zou zomaar kunnen dat ik aan het eind van het seizoen nog een meerkamp doe, als ik zin heb."

Voorlopig kijkt ze vooral vooruit naar augustus, als ze op de EK in Berlijn aan de start verschijnt op de 100 meter horden, een afstand die haar beter ligt dan de 60 meter indoor waarop ze haar bronzen plak pakte. Visser heeft er vertrouwen in dat ze een volledige focus op de horden ook aankan. Ze is blij dat ze door haar keuze in ieder geval even van de trainingen voor het hoogspringen af is.

"De meerkamp is heel divers en heel leuk, maar ook heel belastend. Nu ik dat een tijdje niet doe, merk ik dat ik meer sprint- en hordentrainingen kan doen. Daar ligt voor mij echt de winst."

Vergelijking met Schippers

Voorafgaand aan haar keuze, werd de situatie van Visser veel vergeleken met die van Dafne Schippers. Zij draaide tot enkele jaren terug mee in de mondiale top op de meerkamp, maar blonk ook uit in de sprintnummers waardoor ze zich geplaatst zag voor een dilemma. Uiteindelijk koos Schippers voor de sprint.

Ook Visser merkte na het WK hoeveel druk - ook van buiten - zo'n keuze met zich meebrengt. "Ik heb Schippers niet om advies gevraagd of zo, maar ik heb wel tegen haar gezegd, na de persconferentie op de WK: ik snap wel hoe het zo'n groot ding bij jou is geworden, die keuze, want de pers die kan er wel wat van."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl