Hockeyers Oranje-Rood pakken laatste play-offticket

Oranje-Rood heeft zich door een overwinning (5-2) op HGC als vierde en laatste hockeyclub geplaatst voor de play-offs om het landskampioenschap.

Eerder op de dag plaatsten ook de vrouwen van Oranje-Rood zich voor de play-offs.

Mink van der Weerden

De Eindhovenaren wisten vooraf dat zij aan een gelijkspel genoeg hadden om voor de titel te kunnen strijden, maar daar wilden zij het niet op laten aankomen. Binnen twintig minuten leek het pleit al beslecht door treffers van Mink van der Weerden en Jelle Galema. HGC toonde echter veerkracht en kwam op gelijke hoogte door Tristan Algera en Pelle Vos.

Oranje-Rood leek wakker te schrikken en scoorde binnen twee minuten tweemaal. Eerst was het Van der Weerden die voor de tweede keer vanuit een strafcorner scoorde en daarna bracht Muhammad Rizwan de marge weer op twee. Galema zette vlak voor tijd de eindstand op het scorebord.

Uiteindelijk bleek de overwinning zelfs niet nodig, want naaste belager Rotterdam speelde verrassend gelijk bij hekkensluiter HDM.

Kwartet compleet

Kampong, Bloemendaal en Amsterdam waren al zeker van de play-offs. De halve finales van de titelstrijd, die wordt afgewerkt in een best-of-3, worden gespeeld op 5 mei en 6 mei en indien noodzakelijk op 10 mei.

De finale (ook best-of-3) wordt gespeeld op 13 mei en 19 mei en indien noodzakelijk ook nog op 20 mei.

Laatste strohalm

Door het gelijkspel tegen Rotterdam heeft HDM de laatste strohalm gepakt om niet direct te degraderen. De ploeg staat nu nog twee punten achter Almere, dat met 4-2 verloor bij Kampong.

Volgende week is de laatste speelronde en dan treft HDM in eigen huis Almere.