NOS WielrennenAangepast

Van ploegleider Elijzen tot Armstrong: overlijden Goolaerts schokt wielerwereld

Ploegleider Elijzen kan overlijden Goolaerts 'niet bevatten'

Er heerst grote verslagenheid in de wielerwereld na het overlijden van Michael Goolaerts. In het bijzonder natuurlijk bij zijn ploeg Veranda's Willems-Crelan, waar de Nederlandse ploegleider Michiel Elijzen de hartstilstand van de 23-jarige Belg tijdens Parijs-Roubaix van dichtbij meemaakte.

"We waren er snel bij, maar het heeft niet mogen baten", laat hij aan de NOS weten. "Je hoopt dat ie nog bijkomt en dat je goed nieuws krijgt vanuit het ziekenhuis. We hebben de hele ploeg na Parijs-Roubaix bij elkaar gehouden tot er definitief nieuws was. En dan is er grote verslagenheid."

"Het was een hele talentvolle renner. Goedlachs en altijd positief", gaat Elijzen verder. "We proberen met traumatherapeuten en groepssessies dit verlies te verwerken. Woensdag is de Brabantse Pijl. We willen daar gewoon starten om iedereen in zijn natuurlijke habitat te krijgen, maar respecteren ook de keuze van renners die niet willen koersen."

Inmiddels is duidelijk dat de ploeg, na overleg met de renners en de familie van Goolaerts, aan de start zal staan. "We zullen de koers rijden met Michael in ons hart", schrijft de formatie op Twitter.

Bij de start van de Brabantse Pijl zal een minuut stilte in acht worden genomen, zo heeft de organisatie van de koers laten weten.

Ongeloof bij UCI en Armstrong

UCI-voorzitter David Lappartient betuigt op Twitter zijn medeleven: "We delen het immense verdriet van de familie. Michael Goolaerts heeft ons veel te vroeg verlaten." Maar ook grootheden als Lance Armstrong, Peter Sagan (die Parijs-Roubaix won), Alberto Contador en Fabian Cancellara reageren.

Er is ook veel aandacht voor de laatste tweet van Goolaerts zelf. Vorige week maandag plaatste hij een foto van zichzelf waarop hij in zijn tweede Ronde van Vlaanderen luid aangemoedigd wordt door het publiek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl