Michael Goolaerts vorige week in actie in de Ronde van Vlaanderen Belga

De Belg Michael Goolaerts heeft tijdens Parijs-Roubaix een hartstilstand gehad. De 23-jarige wielrenner van de Veranda's Willems-Crelan-ploeg is gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Hoe hij er precies aan toe is, is niet bekend.

Goolaerts lag op 150 kilometer van de meet roerloos in de berm, terwijl de rest van het peloton voorbij raasde. Zijn ploeg vraagt op Twitter om geen speculaties te doen over zijn toestand.

Michiel Elijzen was als ploegleider van Veranda als een van de eerste bij Goolaerts. Hij schrok van wat hij zag. "Hij lag met zijn benen nog verstrengeld in de fiets. Je zag gelijk dat het ernstig was."

"De doktoren waren er ook snel en begonnen meteen met reanimeren en een infuus aanleggen. Dat was geen fijn gezicht. Het duurde vrij lang, een half uur voordat hij per helikopter werd opgehaald."

Ploegleider Elijzen was snel bij Goolaerts

Goolaerts was bezig aan zijn eerste Parijs-Roubaix, nadat hij vorig week zijn tweede Ronde van Vlaanderen reed. In 2016 won hij de Ronde van Loir-et-Cher en dat is tot dusver zijn enige zege op niveau.

STER reclame